Demir gibi rakibe karşı

Güncelleme Tarihi:

Demir gibi rakibe karşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2021 23:50

Sarı-lacivertliler, ikili rekabette en çok zorlandığı Anadolu takımlarından biri olan Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak maçı hakem Burak Şeker yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 24. haftasında bugün sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Burak Şeker yönetecek. Süper Lig’de son 2 maçını kaybeden ve 18. puanla 20. sırada yer alan sarı-lacivertliler, kötü gidişatı durdurmaya çalışacak.
Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalıları Joseph Paintsil ve Endri Çekiçi, Demir Grup Sivasspor karşısında forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Kitsiou ve Lukasik’in durumu ise maç saatinde belli olacak.
Konuk ekip ise ligde 5 haftadır kazanamıyor. Ligde 25 puanla 14. sırada bulunan Demir Grup Sivasspor da başkent deplasmanında galibiyet hasretini dindirmek istiyor.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşma 0-0 beraber bitti.

İSTATİSTİKLER HİÇ İYİ DEĞİL

Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde en az 10 kez karşılaştığı 48 takım arasında en düşük galibiyet yüzdesinde kaldığı rakibi Sivasspor (yüzde 5.3; 1 galibiyet - 6 beraberlik - 12 yenilgi)
Sivasspor’un Süper Lig tarihinde en fazla gol attığı rakibi Ankaragücü (43); sarı-lacivertli ekipten (12) daha fazla mağlup ettiği tek takım ise Gençlerbirliği (14)
Süper Lig’de oynadığı son 6 maçın beşini kaybeden Ankaragücü (1 galibiyet), daha önceki 6 karşılaşmada tek yenilgi almıştı (4 galibiyet - 1 beraberlik)
Deplasmanda oynadığı son 2 Süper Lig maçını kaybeden Sivasspor (Kasımpaşa - Alanyaspor), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 13 karşılaşmada almıştı (4 galibiyet - 7 beraberlik) Yiğidolar, Mart 2019’dan (3 maç) bu yana ligde üst üste üç dış saha yenilgisi almıyor.
Ankara takımlarına rakip olduğu son 10 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Sivasspor (7 galibiyet - 2 beraberlik) tek mağlubiyetini Mayıs 2019’da Ankaragücü’den aldı (1-3)

AÇILIŞ GOLÜNÜ YEMEMESİ ÖNEMLİ

Bu sezon ilk golü attığı Süper Lig karşılaşmalarından en az galibiyet çıkaran iki takımdan biri Sivasspor (3 galibiyet - 4 beraberlik) diğeri Gençlerbirliği) Ankaragücü ise açılış golünü yediği 12 karşılaşmanın hiçbirini kazanamadı (2 beraberlik - 10 yenilgi)
Bu sezon Saba Lobzhanidze’nin Süper Lig’de yaptığı beş asistin dördünde golü atan isim Joseph Martin Paintsil’di. Aynı süreçte başka hiçbir Ankaragücü oyuncusu, Ganalı takım arkadaşına gol pası veremedi (toplam 7 gol) Panitsil’in cezalı olduğu için oynamayacak olması, sarı-lacivertliler açısından bir handikap gibi duruyor.
Süper Lig’in 2020-2021 sezonununda 5 asist yapan Sivassporlu Max Gradel, en üst lig kariyerinde hiçbir sezon daha fazla gol pası veremedi.
Sivasspor forveti Mustapha Yatabare, Ankaragücü’ne rakip olduğu son üç Süper Lig maçında iki gol attı.
Ankaragücü’ne rakip olduğu son sekiz Süper Lig maçını kaybetmeyen Rıza Çalımbay (5 galibiyet - 3 beraberlik) son mağlubiyetini Nisan 2010’da deplasmanda almıştı (Ankaragücü 3-1 Eskişehirspor)

Kadrolar:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

KORCAN
ALİ KAAN
SARLİJA
ERDİ
PİNTO
SABA
İBRAHİM
VOCA
EMRE
GERALDO
BADJİ

Teknik Direktör: Mustafa Dalcı

Sivasspor:

Haberin Devamı

MUAMMER
AHMET
CANER
CAMARA
UĞUR
FAJR
HAKAN
GRADEL
KAYODE
ERDOĞAN
YATABARE

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!