Demir atlar sahnede

Güncelleme Tarihi:

Demir atlar sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2020 23:41

Ankaralı bisikletçiler, bisiklet kullanımının insan sağlığı ve çevre açısından avantajlarına dikkat çekmek için demir atların üzerinde tiyatro oyunları sergilemeye başlıyor. Gösterimler tiyatro salonlarının yanı sıra, kentin farklı noktalarındaki yeşil alanlarda da ücretsiz olarak Ankaralılarla buluşacak.

Haberin Devamı

Ankaralı bisiklet tutkunları bisiklet kullanmanın sağlık ve çevre temizliği için önemine dikkat çekmek amacıyla bu kez pedallamak yerine tiyatro gösterisi sergileyecek. Ankara Bisiklet Ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) üyesi bisikletçiler, eğitimlerini tamamladıktan sonra tiyatro gösterileriyle günlük hayatta bisiklet kullanımının artılarına değinecek. ABİDOSD Tiyatro Kulübü adı altında buluşan gönüllülerin ‘Bisiklet Tiyatrosu’ gösterileri tiyatro sahnelerinin yanı sıra, kentin farklı noktalarındaki yeşil alanlarda da gerçekleştirilecek. Katılım ücretsiz ve herkese açık olacak.

Demir atlar sahnede


SANATIN GÜCÜNÜ KULLANACAĞIZ

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi Başkan Yardımcısı ve Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) Başkanı Murat Yumrutaş, “Bisikletin çevre ve sağlık açısında avantajlarını tiyatronun gücünü kullanarak sergilemek istiyoruz. Bir yandan da pandemi sürecinden olumsuz etkilenen tiyatroyu desteklemiş olacağız” dedi. Gösteri programlarının eğitimlerin tamamlanmasıyla duyurulacağını belirten Yumrutaş şöyle devam etti: “Bisiklet, pandemi sürecinde riski en aza indirmek için tercih edilecek ulaşım araçlarının başında geliyor. Tiyatro sahnesinde, sanatın gücünü kullanarak bunun mesajını vereceğiz. Ankaralılarla açık havada, sosyal mesafe kuralları içerisinde farklı bir tiyatro gösterisi sergilemek istiyoruz. Çalışmalara başladık. Hepsi gönüllü arkadaşlarımız, programlar da ücretsiz olacak.

FARKINDALIĞI SOKAĞA YANSITACAĞIZ

Pandemi sürecinde eskisi kadar rağbet göremeyen tiyatro sanatına da destek olmayı amaçlıyoruz. Açık alanda daha sağlıklı olacaktır ama tabi ki mesafe korunarak tiyatro sahnesinde de olacağız. Bisiklet farkındalığını tiyatro sahnesinden sokağa yansıtacağız. Bisikletin toplumdaki yeri, bisiklet kültürünün yerleşmesi ve gelişmesi, bisikletlilerin sorunlarına da değinecek olan grubumuz, en başta bisikleti sevdirmeyi ve özendirmeyi amaçlıyor.”

Demir atlar sahnede


YAŞANMIŞ HİKÂYELER ANLATILACAK

Haberin Devamı

Eğitmen Kımız Bozkır ise, “Burada kendi yaşanmış hikâyelerini tiyatro ile anlatma şansı buluyorlar. Örneğin bisikletliye yol vermeyen bir araç sürücüsü ve bisikletçi arasında geçen diyaloglar gibi. Doğru bilgiler ön plana çıkarak seyirciye ulaşacak. Doğaçlama oyunlar olmasını planlıyoruz. İzleyiciler de aktif olarak katılabilecek. Zaten provalarda fark ettik, Ankaralılar da oyunlara ilgi gösteriyor” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!