Değeri de uçuyor

Güncelleme Tarihi:

Değeri de uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2020 15:49

Mamak’ta her hafta sonu düzenlenen mezatta güvercinler, cinsi ve özelliğine göre açık artırma usulü satılıyor. Bazı güvercinler 50 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor.

Haberin Devamı

Kayaş Mahallesi'ndeki mezatta toplanan güvercin meraklıları, güvercinlerini cinsi ve özelliklerine göre açık artırmada satışa sunuyor. 15 kadar dernekte örgütlenen meraklıların katıldığı mezatta, onlarca güvercin cinsi, özelliği, hareketleri ve görünümlerine göre 50 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Satılan güvercinler, daha sonra çeşitli yarışmalarda boy gösteriyor. Efsane Güvercin Sevenler Derneği Başkanı İlhami Fidanboy, güvercin besleme hobisinin kendisine dedesinden kaldığını söyleyerek şunları aktardı:

KUŞ YETİŞTİRMEK CİDDİ BİR İŞ

“Kuş yetiştirmek ciddi bir iştir. Bir kuş tek başına yetişmez, illa iyi bir seyisi olacak. Yem terbiyesi ve uçum terbiyesi alacak. Ham olan ve takla atmayan bir kuşun maddi bir değeri olmaz. Sadece damızlık olur, damızlık da köklü soylardan olmalıdır. Beyaz kuşlarım var, 35 yıldır aynı cins kuşları besliyorum. Hatta 19 yaşında kızımla yaşıt bir güvercinim var. 1988’de 11 tane kuş satıp, sıfır bir otomobil aldım. En son elimdeki çok güzel bir kuşu 5 bin 600 dolara sattım. Bu iş hobi işi ama iyi eğitirseniz para da kazanabilirsiniz” diyor. 

Değeri de uçuyor


KUŞ YETİŞTİRMEK CİDDİ BİR İŞ

“Kuş yetiştirmek ciddi bir iştir. Bir kuş tek başına yetişmez, illa iyi bir seyisi olacak. Yem terbiyesi ve uçum terbiyesi alacak. Ham olan ve takla atmayan bir kuşun maddi bir değeri olmaz. Sadece damızlık olur, damızlık da köklü soylardan olmalıdır. Benim kendi beyaz kuşlarım var, 35 yıldır aynı kuşları besliyorum. Hatta 19 yaşında kızımla yaşıt bir güvercinim var. 1988’de 11 tane kuş satıp, sıfır bir otomobil aldım. En son elimdeki çok güzel bir kuşu 5 bin 600 dolara sattım” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!