Dalcı’ya sürekli destek olacağız

Güncelleme Tarihi:

Dalcı’ya sürekli destek olacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2021 22:41

Faruk Koca, Mustafa Dalcı’nın Türkiye’nin en iyi teknik adamlarından biri olduğunu ileri sürüp, “Sadece şov yapmayı bilmiyor. Yapanları da gördük. Hocamızın sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni futbol sezonunda, TFF 1. Lig’de mücadele etmeye hazırlanan Ankaragücü’nde, yeni yönetimin, daha önce de sarı-lacivertli ekipte görev yapan Mustafa Dalcı’yı teknik direktörlüğe getirmesine özellikle taraftarlardan tepki gelirken, kulüp başkanı Faruk Koca eleştirilere yanıt verdi.
Koca, teknik direktör Mustafa Dalcı’nın sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, “Bana göre Türkiye’nin en iyi hocalarından biri. Sadece şov yapmayı bilmiyor, yapanları da gördük” ifadelerini kullandı.
Mustafa Dalcı ile ilgili karar verdikten sonra ciddi eleştiriler aldıklarını hatırlatan Koca, “Biz doğru bildiğimizi yapacağız. Ben insanların eleştiri ve düşüncelerine saygı duyuyorum. Biz daha önce camianın istediği tarzda hocalar getirdik. Ama sonuç ortada” diye konuştu.

O DÖNEMDE İYİ OYNAYIP PUAN KAYBETTİK

Ankaragücü’nün büyük bir camia olduğunu vurgulayan Koca, şunları söyledi:
“Ancak camianın ana omurgası sessiz kitle. Beni ilgilendiren birinci kitle bu kesim. Bu kesimin hassasiyeti önemli. Birde çok bağıran veya bir yerlerin düşüncesini taşıyan bir kitle var. Ben buna itiraz ediyorum. Mustafa Dalcı’nın sonuna kadar arkasındayız. Bana göre Türkiye’nin en iyi hocalarından biri. Sadece şov yapmayı bilmiyor, yapanları da gördük. Kulübü yönetim, takımı hoca yönetir. Beni yaptığı işi ilgilendirir, şovu değil. Mustafa Dalcı’ya kulüp sadece 25 bin lira ödedi. Gidin bakın diğerlerine kat kat fazla paralar ödedik. Biz daha önce de hocayla çalıştık. Maalesef yönetim olarak hocanın otoritesini biz bay pas ettik. Biz Mustafa Dalcı döneminde iyi oynayıp kaybettik. İyi oynayıp kaybedelim, başarı gelir. Takım, son 6 maç üst üste mağlup oldu. Bu Ankaragücü tarihinde daha önce hiç görülmemiş.”
Geride kalan sezon Fuat Çapa’dan sonra Ankaragücü’nde Teknik Direktör olarak görev yapan Mustafa Dalcı yönetiminde sarı-lacivertliler, 15 maçta; 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 yenilgi alarak, 16 puan topladı.

YASAĞI AÇMAK İÇİN 2.2 MİLYON AVRO GEREK

“Takım küme düştükten sonra kalmayı düşünmüyordum. Bunu katıldığım bir canlı yayında da açıkladım. Ancak, sonra çok büyük baskı oldu. Devam etme kararı aldım. Ankaragücü’nü hak ettiği yere getirmemiz için en az 10 seneye ihtiyacımız var. Ankaragücü’nün alt yapısı yok. Şeklen var. Ama yok. Son dönemde Ankaragücü’nün Türk sporuna kazandırdığı bir oyuncu var mı? Yok. Futbolculara 18 günde 25 milyon TL. ödeme yaptık. Oyuncuların alacaklarının yüzde 95’i ödendi. Halen 2 milyon 200 bin Avro transfer yasağını açmak için ödeme yapmak lazım. Törger Börven’in biletini aldık, 1-2 gün içinde Beştepe’ye gelecek. Börven’in kesinlikle bizde oynamasını istiyoruz. Hocanın da isteği Börven’le devam etmek yönünde. 15 gündür oyuncuyla temastayız. Onun Süper Lig’de oynama isteği var. Gelince tekrar görüşeceğiz. Burada oynamak istemiyorsa da zorla oynatamayız.”

OWUSU BONSERVİS BEDELİ ÖDENMEDEN ALINDI

“Mevcut kadroda bulunan ve sözleşmesi süren İbrahim Akdağ, kontratındaki tazminatı ödeyip ayrılmak istiyor. Kısa sürede bu işin sonuçlanacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle İbrahim gidecek. Medipol Başakşehir’in tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal’a teklifte bulunduk. Henüz dönüş yapmadı. Kendisini kadromuzda görmek isteriz. Mukaveleleri süren Endri Çekiçi ve Stelios Kitsiou’da sorun yok, onlar bizimle devam edecekler. Owusu, artık bizim için mücadele edecek. Karabağ kulüp başkanı benim arkadaşım. Ondan rica ettim. O da sağolsun bonservissiz şekilde oyuncuyu bize hediye etti. Rodellega konusunda ise biraz bekleyeceğiz. 19 Mayıs Stadı Ankara için bir spor mabedidir. Gençlerbirliği Eryaman Stadı’nı istiyorsa, onlara vermek için her şeyi yaparız. 19 Mayıs Stadı’da bizim olur.

Haberin Devamı

Tandoğan’da seçme günleri

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde oyuncu seçmeleri 7-11 Temmuz günleri arasında Tandoğan Tesisleri’nde yapılacak. Seçmelere, yurt içi ve yurt dışından belirtilen koşulları sağlayan sporcular katılabilecek.
7 Temmuz’da 2008, 8 Temmuz’da 2007, 9 Temmuz’da 2006, 10 Temmuz’da 2005, 11 Temmuz’da 2003/2004 doğumlu sporcular seçmeye alınacak. Kulüpten yapılan açıklamada, katılımın ücretsiz olacak. 2003-2004 yaş grubu için lisans zorunlu tutuldu. Oyuncuların sağlık raporu, veli muvafakatnamesi ve nüfus cüzdanını yanında getirmesi gerekiyor.
Salgın koşulları kapsamında adayların tesis girişinde ateşi ölçülecek ve Hes Kodu sorgulaması yapılacak. Ön kayıt yaptırması zorunlu olan futbolcu adayları, malzemelerini kendileri getirecek ve seçmelere katılacağı gün bir saat öncesinde tesiste hazır bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!