Çürüyen üst geçit Kızılay’a yakışmıyor

Güncelleme Tarihi:

Çürüyen üst geçit Kızılay’a yakışmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 21:52

GMK Bulvarı’nda, İzmir 1 ve İzmir 2 caddelerini birbirine bağlayan üst geçitteki paslanma kentlilerin tepkisini çekiyor. Vatandaşlar, “Sökülmesi gerekiyorsa sökülsün. Geçit gerekli deniliyorsa daha moderni yapılsın ya da güçlendirilip elden geçirilerek temiz bir görüntüye kavuşturulsun” diyor.

Haberin Devamı

Kızılay Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda (GMK) İzmir 1 ve İzmir 2 caddelerini birbirine bağlayan üst geçit, günden güne çürüyor. Gövdelerinde paslanmalar göze çarpan demir üst geçit, vatandaşlar tarafından da kullanılmıyor. Yayalar karşıya geçişlerde daha çok trafiğin olduğu bulvardan geçiyor. Kent sakinleri, Kızılay’daki son üst geçitlerden biri olan köprü ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) harekete geçmesini istiyor. Üst geçidin çirkin görüntüsüyle kente yakışmadığına dikkat çeken bir vatandaş şunları söyledi:

Çürüyen üst geçit Kızılay’a yakışmıyor


GEÇİŞ İÇİN KULLANILMIYOR

“Altından günde binlerce kişinin gelip geçtiği köprü bir demir yığını gibi öylece duruyor. Arada bazen İzmir Caddesi’nden gelip geçenler burayı kullanıp karşıdan karşıya geçmeyi tercih ediyor. Merdivenleri, bank görevi görüyor, gençler gelip oturup vakit geçiriyor. Geçiş için çok kullanılan bir köprü değil. Çirkin görüntüsüyle başkentin ortasında Kızılay’a yakışmıyor. Metal ömrü ne durumda bilemiyoruz. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi burası için bir adım atmalı. Sökülmesi gerekiyorsa sökülsün. ‘Geçit gerekli’ deniliyorsa daha moderni yapılsın ya da güçlendirilip elden geçirilerek temiz bir görüntüye kavuşturulsun.”

ZİYA GÖKALP GİBİ OLMASIN

Üst geçidin ayaklarında dükkânlar olduğunu belirten bir esnaf ise “Köprünün altında dükkânlar var. Öyle hemen yıkılıp yapılacak bir durum yok gibi. Buraların sözleşmeleri olabilir. Ziya Gökalp Caddesi’nde benzer bir yıkım yapıldı. Oradaki işletme sahibi ile belediye mahkemelik oldu. Köprünün ayaklarıyla ortada çirkin bir görüntü kaldı. Burada da aynı durumun olması pek hoş durmaz” değerlendirmesi yaptı.

Çürüyen üst geçit Kızılay’a yakışmıyor


BELEDİYE ÖNÜNDEKİ ÜST GEÇİT DAVALIK OLMUŞTU

Haberin Devamı

Kızılay’da Çankaya Belediyesi’nin önünde, Ziya Gökalp ve Selanik caddeleri kesişiminde bulunan yaya üst geçidi de 2020 yılında ‘Yapısal ömrünü tamamladığı’ gerekçesiyle ABB tarafından sökülmek istenmiş ancak üst geçidin altında faaliyet gösteren iki işletme konuyu mahkemeye taşımıştı. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurunca üst geçit sökülememişti. Belediye daha sonra üst geçidin ortasını sökmüş geçidin ayağındaki dükkânlar ise kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!