Çubuk'ta turşular kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Çubukta turşular kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2020 01:05

Çubuk’ta, yeni sezonun turşuları kurulmaya başlandı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Ev Tipi Turşu Üretim Tesisi'nde çalışan kadınlarla, cam kavanoza turşu kurdu.

Haberin Devamı

Turşudaki lezzetin, kullanılan malzemelerin doğal ortamda yetişmesinde ve sirkeyle hazırlanan suyunda saklı olduğunu anlatan Demirbaş, şöyle devam etti: “Doğal turşu ve turşu suyu, vücuda sağladığı direnç nedeniyle önemli bir gıda ürünümüz. Çubuk turşusunun ana maddesi salatalıktır. Defne yaprağı, sarımsak, dereotu, karabiber, tuz ve sirke katarak turşumuzu kuruyoruz. Sirkeyle kurulan turşu hem daha sağlıklıdır hem de daha güzel olur” dedi. Demirbaş, bu yıl 40 bin ton turşu kurulmasının hedeflendiğini ifade ederek, “Belediye olarak 15 ton turşu kurarak ilçemize gelen misafirlerimize ikram edeceğiz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!