CSO’nun yeni binasında melodiler yükseldi

Güncelleme Tarihi:

CSO’nun yeni binasında melodiler yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2020 23:47

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) yeni binası, ikinci konseriyle müzikseverleri ağırladı.

Haberin Devamı

Açılış konserinde dünyaca ünlü piyanist ikizler Süher ve Güher Pekinel kardeşler sahne aldı. Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki orkestra Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe, Ferit Tüzün’ün Türk Kapriçyosu eserlerini icra etti. Güher ve Süher Pekinel kardeşler, Wolfgang Amadeus Mozart’ın ‘İki Piyano ve Orkestra İçin Konçerto’sunu sanatseverlerin beğenisine sundu. Dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu, Georges Bizet’nin ‘Habanera’ yorumuyla sanatseverlerden büyük alkış aldı.

CSO’nun yeni binasında melodiler yükseldi


DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST KARDEŞLER

Ailesine bu yıl yeni katılan sanatçılarla ilk kez müzikseverlerin karşısına çıkan CSO, Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe, Ferit Tüzün’ün Türk Kapriçyosu eserlerini icra etti, Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin icra ettiği Wolfgang Amadeus Mozart’ın “İki Piyano ve Orkestra İçin Konçerto” eserine eşlik etti. Pekinel kardeşler yoğun alkış üzerine bir eser daha icra etti. Dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu’nun seslendirdiği Georges Bizet’nin “Habanera” yorumu ise sanatseverlerden büyük alkış aldı.

TEKNOLOJİ VE ZARAFETİ BİRLEŞTİRDİ

CSO yeni konser salonunun proje müellif mimarları Semra ve Özcan Uygur, projenin teknolojiyi zarafetle birleştiren bir anlayışa sahip olduğunu belirtti. Semra Uygur, “Başkent’imizde Ankara Kalesi ve Anıtkabir aksında bir kültür merkezi. Cumhurbaşkanlığı’nın adını taşıyan tek kurumun yeni evi. Bu binanın açılması ülkemiz için çok önemli. Bu yapı, Türkiye’de senfonik müzik salonu olarak yapılan ilk mekân olması açısından da çok önemli. Bu yapıda üretilecek hem sanattan hem mimarlık sanatıyla ilgili öğreneceğimiz çok şeyler olacak. Bunun içinde olmaktan onur duyuyoruz” dedi. Özcan Uygur da mekânı aynen açıldığı haliyle hayal ettiklerini ve neticenin hayallerindeki gibi olduğunu, yeni sanat mekânının Ankaralılara ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı

CSO’nun yeni binasında melodiler yükseldi

Uluslararası üne sahip Güher ve Süher Pekinel kardeşlerin performansı büyük beğeni kazandı.

Haberin Devamı

CSO’nun yeni binasında melodiler yükseldi

Pandemi önlemlerin yoğun bir şekilde alındığı yeni binada, misafirlerden binaya girerken HES kodu istendi. Dinleyiciler, üçer koltuk boş kalacak şekilde oturtuldu.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!