COVID-19’dan korunmak için doğal hayata sarıldı

Güncelleme Tarihi:

COVID-19’dan korunmak için doğal hayata sarıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2020 00:46

Koronavirüs sürecinde Ankara kent merkezindeki evini bırakıp ailesiyle Sincan’ın Bucuk Mahallesi’ndeki prefabrik evlerine yerleşen 53 yaşındaki Özgül Aktaş, sebze yetiştirip hayvancılıkla uğraşarak doğal yaşamın tadını çıkarıyor.

Haberin Devamı

Patates, domates, patlıcan, biber, elma ve altın çilek gibi birçok sebze ve meyve yetiştiren Aktaş'ın bahçesinde kaz, horoz, tavuk, bıldırcın, ördek, kedi ve köpek gibi hayvanlar da bulunuyor. Kalp, şeker ve tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları nedeniyle risk grubunda olduğunu belirten Aktaş, salgından korunmak için köye sığındığını söyledi. Pandemi başlangıcında sebze-meyve üretimine hobi olarak başladıklarını kaydeden Aktaş, üretimi arttırarak gelir de elde ettiklerini anlattı. Köyde yaşamaktan mutlu olduğunu ve doğal hayatın kendisine çok iyi geldiğini belirten Aktaş, “Köyde vakit geçirirken, pandeminin varlığını hissetmiyorum. Hayatım boyunca her ayın en az 3 ya da 4 gününü acil servislerde geçirdim ama köye geldiğimden beri bir defa hastaneye gitmişimdir. Çünkü burada toprakla ve hayvanlarla uğraşıyorum. Enerjimi ve stresimi üzerimden atıyorum. Salgının bitmesinin ardından da şehir merkezine dönmek istemiyorum” diye konuştu. 

COVID-19’dan korunmak için doğal hayata sarıldı

Köydeki komşuluk ilişkilerinden de memnun olduğunu ifade eden Aktaş, “İmkânı olan herkesin kavgadan ve stresten uzak bir yaşam için köylere ve doğaya sarılmasını tavsiye ederim” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!