COVID-19 peşinde

Güncelleme Tarihi:

COVID-19 peşinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 23:05

Koronavirüs tanılıların temaslı olduğu kişilerin belirlenmesi amacıyla ülke genelinde her türlü hava koşulunda aralıksız çalışan filyasyon ekipleri, salgının kontrol altına alınabilmesi için mücadeleyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kızılcahamam İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri, yeni vakaların önlenmesi için COVID-19’un izini sürüyor. Kızılcahamam’a bağlı köylerde, bir yandan hastalığa yakalananlara ilaçlarını ulaştırarak yapması gerekenleri anlatan filyasyon ekipleri, diğer yandan bu kişilerle görüşenlerin belirlenmesi için çalışıyor. Ayrıca ekipler, acil durumlarda hastaların hastaneye sevkini sağlıyor. Bazı kişilerin temaslılarını söylemek istemediğini aktaran filyasyon ekibinde görevli Esra Kuş, “Temaslıların saklanmasının zararlarını anlatıyoruz. Sonuçta, o kişiye bir şey olmasa bile bulaştırdığı kişiler kötü sonuçlarla karşılaşabilir. Onun için ısrarlı şekilde soruyoruz” dedi. Kuş, “Vatandaşlara, telefonda hasta olduklarını söylediğimizde ağlayanlar oluyor. Onları sakinleştirmeye, teselli etmeye çalışıyoruz, onlarla birlikte üzülüyoruz” diye konuştu.

COVID-19 peşinde


MESLEK YAŞANTIM BU KADAR YORUCU OLMAMIŞTI

Kızılcahamam İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde laborant olarak çalışan ve salgında filyasyon ekibinde görev alan Lale Sarı, “Meslekte uzun yıllardır çalışıyorum, emekliliğimi ağustosta hak ettim. Hiç bu kadar yorucu bir meslek yaşantım olmamıştı” ifadelerini kullandı. Sağlıkçı olduğu ve filyasyon ekibinde çalıştığı için yakınlarının kendisinden çekindiğini dile getiren Sarı, “Oturduğum apartmanda, sağlıkçı olduğum ve bu işi yaptığım için ister istemez korkuyorlar. Mesela beni gördüklerinde asansördelerse hemen kapatıyorlar, maskeleri inikse hemen takmaya çalışıyorlar. İyi yapıyorlar aslında güzel bir şey bu” değerlendirmesinde bulundu. 

KURALLARA UYARAK AŞACAĞIZ

Kızılcahamam İlçe Sağlık Müdürlüğü ebe hemşirelerinden ve filyasyon ekibi görevlilerinden Selma Doğan da salgının atlatılması için tedbirlere herkesin uyması gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Herkesin uyması gereken kurallar var. Bu kurallara herkes uyarsa, hep birlikte olunursa salgın o şekilde atlatılabilir. Sadece sağlıkçıların değil herkesin kenetlenmesi lazım, sosyal mesafeye, hijyene uyması lazım. Tek kişiyle yapılabilecek bir şey değil bu, toplumca yapılacak bir şey. Bunu toplumca inanarak, kurallara uyarak aşacağız.”

Haberin Devamı

COVID-19 peşinde

Filyasyon ekipleri, çift maske ve siperlik takıyor, el hijyeni ile giysilerine çok özen gösteriyor.

Haberin Devamı

COVID-19 peşinde

Olumsuz hava koşullarına rağmen karla kaplı yolları aşarak, COVID-19 hastalarının ve temaslı kişilerin evlerine giden ekipler, test ve kontrolleri yapıyor, uyarılarda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!