Çöplükte vahşet

Güncelleme Tarihi:

Çöplükte vahşet
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2021 15:21

Gölbaşı Hayvan Barınağı yakınındaki bir çöplükte, yığınların arasında yanmış halde ölü bir köpek bulundu. Yanan ateşi fark ederek bölgeye gelen ve köpeğin cansız bedenini bulan Duran Turan, ilk olarak durumu hayvanseverlere haber verdi.

Haberin Devamı

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, alanı koruma altına alarak incelemede bulundu. Yapılan çalışmaların ardından, yanmış köpeğin kalıntıları çöplükten alındı ve olayla ilgili araştırma başlatıldı. Gölbaşı Sanayi Sitesi’nde geri dönüşüm işi yapan Duran Turan, çöplükte birkaç gündür yangın çıktığı bilgisini verdi. Daha önce de çöplüğe gittiğinde yerde kemiklerle karşılaştığını belirten Duran, alanda pek çok köpek ölüsünün yok edildiğini iddia ederek, “Kepçe geliyor, burada çalışma yapıyor. Dedim, ‘ne yapıyorsunuz burada’, yangını söndürdüklerini söylediler. O sırada burada hayvan kemikleri vardı. Akşam da yüklemiş götürmüşler. Mezarlığın orada gömülen köpekleri de ben buldum. Bir haftadır tehdit mesajları, tehdit telefonları alıyorum. Burada yaklaşık 30-40 hayvan kemiği vardı, birbirine karışmış kemikler kaynamış” dedi. 

Çöplükte vahşet

Haberin Devamı

AYAKLARINA BETON DÖKMÜŞLERDİ

Yine Gölbaşı’nda boş bir arazide mart ayının başında moloz yığınları ve toprak altında 20 ölü köpek bulunmuş, canilerin köpeklerin ayaklarına beton dökerek gömdükleri ortaya çıkmıştı. Hürriyet Ankara, olayı 2 Mart’ta ‘İnsanlık Dışı’ başlığıyla gündeme getirmişti.

Çöplükte vahşet


BİR HAYVAN KATLİAMI DA POLATLI’DA YAŞANDI

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Basrin Mahallesi’nde de hayvanseverler, sokak köpeklerini beslemek için yanlarına gittiklerinde, aralarında yavruların da bulunduğu 8 köpeği yerde baygın buldu. Haber verilmesiyle gelen veteriner hekimin yaptığı kontrolde köpeklerden 4’ünün öldüğü, 4’ünün de can çekiştiği belirlendi. 4 yavru köpek, veteriner kliniğine götürülerek tedaviye alındı. Köpeklerin, zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürülürken jandarma bir kişiyi gözaltına aldı. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “Bundan önce 15 köpeğimiz zehirlenmişti. Bugün 8 köpeğimiz zehirlendi, 2 ay önce de yine 6-7 köpeğimiz zehirlendi. Şehrin içindeki hayvanlar, şehir dışındaki kırsala, köylere, kasabalara gönderilirse olacağı budur. Şehrin içindeki hayvanlar, şehirde kısırlaştırılmalıdır” dedi. Caner ÜNVER-Haluk KARAASLAN/DHA

BAKMADAN GEÇME!