Çöpler birikti eylem bitti

Güncelleme Tarihi:

Çöpler birikti eylem bitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 01:49

Çankaya Belediyesi’nde çalışan bir grup temizlik işçisinin, belediyeyle DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında ‘toplu iş sözleşmesinin kendilerinden habersiz imzalandığı, bu sözleşmenin yetersiz olduğu ve haklarının verilmediği’ gerekçesiyle perşembe akşamı başlattığı ‘çöp toplamama eylemi’ önceki akşam da sürdü.

Haberin Devamı

İşçilerin eylemi nedeniyle ilçe genelindeki bir çok cadde ve sokakta çöp yığınları oluştu. Kentliler, çevrede biriken çöplere tepki gösterirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı ekipler eylem süresince Çankaya’da çöplerin toplanmasına destek verdi.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise dün öğlen saatlerinde Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak, “Belediyemize ait Çanpaş’ta iki gün süren işe çıkmama eylemi sona ermiş ve işçi arkadaşlarımız çöpleri toplamaya başlamıştır” notunu düştü.

PANDEMİ DÖNEMİNDE BU MANZARA YAKIŞMADI

Hem ilçe sakinleri hem de esnaf biriken çöplere tepki gösterdi. Emek Mahallesi 6. Cadde’de bir esnaf şikâyetini şu sözlerle dile getirdi: “Pandemi dönemindeyiz. Hijyen ön planda olması gerekirsen bu manzara yakışmadı. Atıklardan akan sular caddeyi kapladı. Kötü koku iş yerlerine geldi. Sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyoruz” dedi.

Çöpler birikti eylem bitti

ABB ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri de eylem süresince Çankaya’da çöp toplama çalışması gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Çöpler birikti eylem bitti

Esnaf ve ilçe sakinleri biriken çöplere tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!