Çocukların Robin Hood’u

Güncelleme Tarihi:

Çocukların Robin Hood’u
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 14:42

Gölbaşı’nın Bahçelievler Mahallesi muhtarı Cihat Ceylan, kullanılmayan ya da bozuk olan bisikletleri alıp, tamir ve bakımını yaptırdıktan sonra ihtiyaç sahibi çocuklara hediye ediyor. Çocukların yüzünü güldüren muhtar Ceylan, “Aralarında hiç bisikleti olmamış çocuklar var. Onların mutluluğu hepimizi mutlu ediyor” diyor.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda sosyal sorumluluk çalışmalarıyla tanınan Bahçelievler Mahallesi muhtarı Cihat Ceylan, bisikleti olmayan çocuklar için ‘100 Çocuğa 100 Bisiklet’ adlı bir kampanya başlattı. Muhtar Ceylan, eski veya kullanılmayan bisikletlerini bağışlamak isteyen vatandaşlardan alıyor, tamir ve bakımlarını yaptırıyor, daha sonra bisikleti olmayan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırıyor. Şu ana kadar 50 bisikletle çocukların yüzünü güldürdüklerini belirten Ceylan, çalışmayı şöyle anlattı:

Çocukların Robin Hood’u


TALEP ARTTI KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜ

“Daha önce kömürlüklerde, depolarda bekleyen bozuk veya kullanılmayan bisikletleri sahipleri vermek isterse alıp çocuklarımıza veriyorduk. Bisiklet talebi çoğalınca bunu kampanyaya dönüştürüp ‘daha çok çocuğa ulaşalım’ istedik. Duyurunca Gölbaşı’ndan da Ankara genelinden de bisiklet vermek isteyen vatandaşlar ulaşmaya başladı. Vakit buldukça gidip bisikletleri alıyoruz, getiriyoruz. Birçok vatandaşımız kendisi de getiriyor.

Çocukların Robin Hood’u


GÖLBAŞI’NIN GENELİNDE DAĞITIYOR

Mahallemizde ikâmet edip başka yerde bisiklet tamiri yapan tamircilerimiz de kampanyaya dahil oldular. Onlar da tamir ve bakım konusunda destek veriyor. Gölbaşı’nın her yerindeki ihtiyaç sahiplerinin listesi bizde var. Talep edenlerin durumuna göre bisikletleri tek tek teslim ediyoruz. Mahalle ayrımı da yapmıyoruz Gölbaşı’nın genelinde ihtiyacı varsa başımızın üzerinde yeri var diyoruz ve veriyoruz.

Çocukların Robin Hood’u


SIFIR BİSİKLET GETİREN DE OLUYOR

Bisiklet hediye ettiğimiz çocukların aralarında hiç bisikleti olmamış çocuklar var. Hepsi çok mutlu oluyorlar. Kısa bir süre önce bir çocuk kendisi muhtarlığa geldi, ‘Ben de alabilir miyim’ dedi. Bisikleti verdik, ardından ailesi de gelip teşekkür etti. Parkta gün boyu bisiklet sürdü. Onların mutluluğu hepimizi mutlu ediyor. Kampanyayı başlatmadan önce hediye ettiğimiz bisiklet sayısı 20’ydi, şu anda 50 bisiklete tamamladık. Hedefimiz 100 ama bunu da aşacağımı düşünüyorum. Yeri geliyor sıfır bisiklet getiren de oluyor. Bisikletlerini bağışlayarak katkı yapanlara da tamircilere de çok teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!