Çocuklara dijital hayvanat bahçesi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara dijital hayvanat bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2021 22:59

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’in Çocukları Grubu’nun ilk toplantısında, dijital hayvanat bahçesi müjdesi verdi. Yavaş, “Hayvanseverler, özellikle yırtıcı hayvanların hayvanat bahçesinde bulunmasını istemiyor. Biz de dijital hayvanat bahçesi çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Çocuk Hakları Derneği Başkanı Mine Gedik koordinatörlüğünde kurulan Başkent’in Çocukları Grubu’nun ilk toplantısı, çevrim içi olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile gerçekleştirdi. Toplantıda Başkent’te eğitim gören 63 çocuk taleplerini anlatırken, çocukları dinleyen Başkan Yavaş, dijital hayvanat bahçesi kurulmasından büyük parkların yapımına kadar çok sayıda talebi yerine getireceği sözünü verdi. “Başkenti’mizde yaşayan çocuklarımızın kente karşı bağlılıklarını gördüm” diyen Başkan Yavaş, şunları söyledi:

YÜZDE 25’İNİ OLUŞTURUYOR

“Kentimizde 1 milyon 300 bin çocuğumuz var ve nüfusu yaklaşık 6 milyon üzerinden hesap ettiğimizde yüzde 25’ini çocuklarımız oluşturuyor. Katılımcıların taleplerini not aldım. Gerçekleştirilmesi için talimat vereceğim. Herkes evinin önünde spor yapmak, yeşillikler olsun istiyor. Bunun için kapsamlı bir çalışmamız var. Batıkent’te 2 ay sonra herkesin çok rahat şekilde spor yapabileceği büyük bir parkın yapımına başlıyoruz. Çocukların büyük bir bölümü hayvanat bahçesi kurulmasını talep etti. Hayvanseverler, özellikle yırtıcı hayvanların hayvanat bahçesinde bulunmasını istemiyorlar. Biz de dijital hayvanat bahçesi çalışmalarına başlıyoruz. Aslan, kaplan, balina gibi yırtıcı hayvanları bu yöntemle kendi orijinal boyutları ile görebileceksiniz.”

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Haberin Devamı

Çocukları kent yönetimine katkıda bulunmaya çağıran AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise, “Çocuklarımız kendilerini müthiş ifade ettiler. Türkiye’de 83 milyonun kalbidir Ankara. Türkiye’deki bütün çocukların sözcüsü sizsiniz. Bizler her zaman yanınızda olacağız” dedi. Kentin değerlerini önce çocuklara anlatacaklarını belirten Yılmaz, pandemi dönemi sonrası çocuklarla birlikte kentin tarihi yerlerine geziler düzenleyeceklerini söyledi.

GLUTENSİZ MUTFAKTAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE

Birbirinden renkli fikirlerini paylaşan çocukların önerilerinden bazıları şunlar oldu:
-Poyraz Uysal: Görme engelli olduğum için çocukların oyun oynayabileceği alanlar ve sanat atölyeleri kurulmasını istiyorum.
-Öykü Günay: Eğlenceli, öğretici müzelerin yanı sıra parklarda havuz kursu istiyorum.
-Berra Tanrıseven: Glutensiz mutfak istiyorum.
-Iltığ Duru Altuğ: İklim değişikliği için farkındalık projeleri istiyorum.
-Kuzey Kurtulmuşoğlu: Engelli çocuklar için güvenli yollar oluşturulsun.
-Destina Gündüz: Yağmur suları için çatılara mekanizmalar yapılarak sular biriktirilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!