Çılgın atmosferi fazlasıyla aradık

Güncelleme Tarihi:

Çılgın atmosferi fazlasıyla aradık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2020 23:30

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, sarı-lacivertlilerin seyirci desteğini birebir yaşadığını belirtirken, oyunculardan Saba ve Kitsiou, taraftarın coşkusunun kendileri için farklı bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Ekim ayından itibaren futbol karşılaşmalarına sınırlı sayıda seyircinin alınacağını duyurması, kulüplerde yönetim, teknik kadro ve oyuncuları heyecanlandırdı.
TFF Sağlık Kurulu’nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30’u kadar seyircinin girebilecek. Locaların kullanımı da serbest bırakılacak.
Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak tüm seyirciler, tribünlerde sosyal mesafeye uyacak ve maske takacak.
Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin iç saha maçlarını oynadığı Eryaman Stadyumu 20 bin 560 seyirci kapasiteli. Stat kapasitesinin yüzde 30’u 6 bin 168’e tekabül ediyor.
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, geride kalan sezon, salgın nedeniyle lige ara verilmesinin ardından başlayan maçların seyircisiz oynamasında Ankaragücü maddi ve manevi zarar gördüğünü hatırlatıp, “Bizim için negatif bir olaydı. Çünkü Ankaragücü, seyirci desteğini birebir yaşayan bir takım. Bu destekle birçok maç kazanabiliyorduk. Ekim’de sınırlı sayıda taraftarımızla yeniden buluşacak olmamız, transfer yasağını kaldırıp kadrosunu yenilemiş takımımızın gücüne güç katacak” diye konuştu.

TARAFTARSIZ KARŞILAŞMALAR ÇOK TUHAFTI

Ankaragücü’ne devre arasında gelen Gürcü oyuncu Saba, yeni sezon öncesinde kısa bir dinlenme sürelerinin olduğunu belirtip, “Ancak onun öncesinde zaten 3 ay ara verilmişti. O yüzden problem yok. Buraya geldikten sonra yalnızca birkaç maçta taraftarın önünde oynama şansım oldu. Bizim için çok çılgınca bir atmosfer vardı. Taraftarsız oynanan maçlar çok tuhaftı ve açıkçası onları çok aradık. Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Güzel bir sezon geçirmek istiyoruz, aramızdan ayrılanlar oldu yeni gelenler de olacak” diye konuştu.

AYNI HATALARI YAPMAMAMIZ GEREKİYOR

Sarı-lacivertli ekibin Yunan savunmacısı Kitsiou, geçen sezonun iyi bir sezon olmadığını vurgulayıp “Salgından dolayı zorlandık. Şimdi yeni bir sezon var ve bu sezona iyi başlayıp iyi devam etmeliyiz. En azından geçen sezon yaptığımız hataları yapmamalıyız. Her yıl üzerine ekleyerek gitmemiz gerekiyor. Öncelikle takım iyi bir performans sergilemeli ki herkes daha iyi bir Kitsiou görsün. Eğer çok çalışmazsak, geçen seneki gibi sıkıntılar çekeriz. Taraftarımızı da çok özledik. Onlar bizim için çok önemli. Umarım tekrar onlarla beraber oynadığımızda, müthiş coşkuyu, galibiyetlerle birlikte kutlarız” dedi.

Haberin Devamı

JOSEPH PAİNTSİL İDDİASI

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi transfer yasağını kaldırmak için yoğun çaba harcarken, farklı isimler de gündeme gelmeye devam ediyor. Sarı-lacivertli ekibin, KRC Genk’ten Ganalı kanat oyuncusu Joseph Paintsil ile kiralık olarak anlaşma sağladığı iddia edildi.
22 yaşındaki Joseph Paintsil’in, Ankaragücü için sağlık kontrolünden geçtiği ileri sürüldü.
KRC Genk’in teknik direktörü Hannes Wolf’un Joseph Paintsil’i yeni sezon planlamasında düşünmediği için kulübün oyuncuyu kiralık olarak Ankaragücü’ne vermeye sıcak baktığı belirtildi. Daha önce Tema Youth ve Ferencvaros forması giyen Joseph Paintsil, KRC Genk’te 23 maçta görev yaptı ve 1 gol bir asist ile oynadı.
Başkent ekibinin ayrıca, Fenerbahçe’nin bu sezon kadroda düşünmediği Allahyar Sayyadmanesh için de devreye girdiği öğrenildi.
19 yaşındaki Allahyar’ı kiralamak isteyen Ankaragücü’nün kısa bir süre sonra Fenerbahçe’nin kapısını çalacağı ifade edildi.
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert ile Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bir süredir kulüpler için destek açıklaması yapması transferin çok kolay olacağına işaret ediyor.

Haberin Devamı

GÖZTEPE’Yİ 2-1 GEÇTİLER

Yeni sezon hazırlıklarını Afyon’da sürdüren Ankaragücü, Zafer Kupası Turnuvası’nın ilk maçında Göztepe’yi 2-1 yendi.
Karşılaşmanın ikinci dakikasında, Ege Özkayımoğlu’nun golüyle geriye düşen Ankaragücü, 18. dakikada Ante Kulusic ve 88. dakikada Kitsiou’nun golleriyle, müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Afyon’da oynadığı ilk maçta Bandırmaspor’a 1-0 yenilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!