Cilde sonbahar bakımı

Güncelleme Tarihi:

Cilde sonbahar bakımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2021 20:31

Dermatoloji Uzmanı Uzm.Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, mevsim geçişleri ile birlikte yaz aylarında ortaya çıkan yorgun ve lekeli cilde, sonbahar bakımı yapmanın önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Sıcaklık, nem ve diğer iklimsel faktörlerin değişmesinin, cilt sağlığı ile görünümünü olumsuz yönde etkileyebildiğini söyleyen Coşkuner, cildin mevsim geçişlerinde yeni hava koşullarına ayak uydurması için bazı önlemlerin alınmasında fayda olduğunun altını çizdi. Coşkuner, özetle şunları söyledi: “Sonbahar günlerinde, yıpranan cildimize Altın İğne Radyofrekans yöntemiyle ilkbaharı yaşatabiliriz. Bu yöntem, cilt deformasyonlarının, lekelerin ve kırışıklıkların azalmasına, cildin daha canlı, parlak, genç görünmesine yardımcı olur. Çok sayıda mikroiğneler aracılığıyla radyofrekans enerjisi, doku altındaki yeni kolajen üretimini uyarıyor ve hatalı kolajeni onarıyor. Böylelikle cilt yenilenmesi sağlanıyor. Yüz, boyun, dekolte bölgesi, kol ve bacak bölgelerinde kırışıklıklar açılıyor, ciltteki büyümüş gözenekler sıkılaşıyor.

Cilde sonbahar bakımı


NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Bu yöntem öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar, alkollü içecekler kullanılmamalı. Uygulamadan sonra ise 24 saat su ile temas edilmemeli. Uygulama sonrasında ilk bir hafta kese, peeling gibi cilt soyucu işlemler yapılmamalı ve cilt soyucu kremler kullanılmamalı. Yoğun spor, hamam, sauna gibi sıcak ortamlardan kaçınılmalı. Bu işlemden sonra cilt güneşten yoğun bir şekilde korunmalıdır. Ayrıca bu yöntem kalp pili olan kişilere, enfekte yaralı bölgelere, kanında pıhtılaşma sorunu yaşayanlara, epilepsi hastalarına, hamile olan kişilere uygulanmamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!