Çiçek açtıran muafiyet

Güncelleme Tarihi:

Çiçek açtıran muafiyet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 23:23

Çiçekçiler 12-13 şubat ile Sevgililer Günü de olan 14 Şubat’ta sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak, üç gün boyunca gece saat 12’ye kadar evlere çiçek servisi devam edecek. Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, “Bu muafiyetle çiçekçiler yeniden çiçek açacak” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl, 14 Şubat Sevgililer Günü, diğer yıllardan farklı olarak koronavirüs salgını ve kısıtlamaların etkisi altında kutlanacak. Restoran ile kafelerin kapalı olacağı ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı 14 Şubat’ta, çiçekçiler ise mesailerine devam edecek. Sevgililer Günü nedeniyle şehre 20 TIR çiçek geleceğini belirten Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, “Bu karar esnafımızın yüzünü güldürdü” diye konuştu. Çimen, özetle şu bilgileri verdi:

Çiçek açtıran muafiyet


ANKARA’YA 20 TIR GELECEK

“Bu muafiyet sayesinde çiçekçiler adeta yeniden çiçek açmış olacak. Şehre normalde 5 TIR gelen çiçek sayımızı 20 TIR’a çıkardık. Çiçekçilerde 100 binden fazla çiçek Ankaralıları bekliyor olacak. Bugüne özel olarak Ankara’da her dükkân gül sayısını normalin 10 katına çıkaracak. Tezgâhlarda normalde 100 çeşit çiçek varken 14 Şubat’ta bu sayı 400-500’lere ulaşacak. Talebi en çok kırmızı gül görecek ve tanesi 15-20 lira fiyat aralığında müşteriyle buluşacak.”

PERAKENDE OLUMSUZ ETKİLENDİ

Pandemi nediyle perakende satış yapan esnafın işlerinin düştüğüne de dikkat çeken Çimen, “Koronavirüs nedeniyle perakende satış yapan esnafın işleri oldukça düştü. Sektörde online çiçek satan kuruluşlar dışında iş yapan yok. Düğün, toplantı, kız isteme gibi programların azalması veya hiç yapılmaması da bizleri olumsuz etkiliyor. Desteğe ihtiyacımız var” değerlendirmesi yaptı.

TALEP YOĞUNLUĞUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde çiçek satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini evlere servis şeklinde 10.00-­17.00 saatleri arasında sürdürebileceği belirtildi. Ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle talepte yoğunluk yaşanacağına dikkat çekilerek, “Çiçek satışı yapılan iş yerlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 12 Şubat Cuma günü 20.00-00.00 saatleri arasında evlere servis, 13-14 şubat tarihlerinde 10.00-­17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00-­00.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” denildi.

BAKMADAN GEÇME!