CHP’li Işık’tan eleştiri: ‘Projeler konuşulmalı’

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Işık’tan eleştiri: ‘Projeler konuşulmalı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2020 01:35

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi CHP Meclis Üyesi Ertan Işık, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ABB ile el ele verip vatandaşların problemlerini çözmek yerine kaos oluşturmaya çalıştığını iddia ederek “Projeler konuşulmalı, Mamak Belediye Başkanı’nın dilini hizmet diline döndürmesi lazım” dedi. Büyükşehir’in kentsel dönüşüm ve metro ile Mamak’a iki dev proje kazandıracağını belirten Işık özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ

“Bugüne kadar sürekli söylenip yapılmayan, Büyükşehir’e yıllık kira maliyeti 50 milyon TL olan kentsel dönüşüm projesini dönemimizde yapıp vatandaşların mağduriyetini gidereceğiz. İhalesine katılım tek oldu rekabet olmadığı için yenileyeceğiz. Yapacağımız binalar 4-5 katlı yatay mimariye örnek olacak. Ankaray’ı Dikimevi’nden Nata Vega’ya kadar uzatacağız. Bunun çalışmalarına başladık proje ihalesinin ilkini gerçekleştirdik. Bu Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Mamaklılara verdiğimiz önemin göstergesidir. Mamak Belediye Başkanı kişisel hırsları yerine Büyükşehir Belediyesi el ele verip vatandaşların problemlerini çözeceğine kaos oluşturmaya çalışıyor.

HİZMET DİLİNE DÖNÜLMELİ

Gerilimle kendi kişisel hırsı ve siyasi beklentileri uğruna Mamaklılara ve Ankaralılara zarar veriyor. Her çıktığı Meclis toplantısında kaosa neden oluyor. Projeler konuşulmalı, Mamak Belediye Başkanı’nın dilini hizmet diline döndürmesi lazım. Bu hem kendi hem de Mamaklılar açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. 13 tane açılış yaptığı projede bir tane imalat yok. Gülveren’de önceden yapılan parka konteyner koyup ‘millet kıraathanesi yaptık’ diye halkla dalga geçiyorlar. Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi için ‘vatandaşlar tehlike var’ diye dilekçe verip uyarmışlar sonrasında yangın çıktı kül oldu. Yapılan ihalelerin de belediyenin menfaatine olmadığını görüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!