CHP’den Tuna’ya ‘gelmiyor’ eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Tuna’ya ‘gelmiyor’ eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 10:12

Başkan Mustafa Tuna’nın Meclis toplantısına katılmamasını eleştiren CHP’li Doğan Yılmazkaya, “Başkan Mustafa Tuna, Meclis ile daha sıkı ilişkiler içinde olacağını söylemesine rağmen Meclis toplantılarına katılmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi, şubat ayının son olağan toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın Meclis toplantılarına katılmamasını eleştirdi. CHP’li Yılmazkaya şunları söyledi:

KENDİSİYLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

“Belediye başkanlarımızın Meclis’e gelmeme alışkanlığı devam ediyor. Daha önceki belediye başkanımız da (Melih Gökçek) Meclis’e senede iki ya da üç kez geliyordu. Başkan Mustafa Tuna da Meclis ile daha sıkı ilişkiler içinde olacağını söylemesine rağmen Meclis toplantılarına katılmıyor. Biz belediye başkanının Meclis toplantılarına katılmasını arzuluyoruz. Çünkü bazı konuların kendisiyle burada paylaşmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

MECLİS’İN HAKLI TALEBİDİR

Meclis’e başkanlık yapan Ali İhsan Ölmez ise Yılmazkaya’ya şu yanıtı verdi: “Belediye başkanları Meclis’e katılım konusunda bizim arzuladığımız boyutta katılamıyorlar. Bu Meclis’in haklı talebidir. İşin doğası da riyaset makamıyla muhatap olmayı icap ettiriyor. Hayatın bir gerçeği var, hakikaten bir yoğunluktan dolayı katılamama var. Meclis’i ciddiye almadıkları tarzında bir mütalaayı çok doğru bulmam. Birinci yetkili ağızdan cevap almak da hakkınızdır, doğrudur. İnşallah belediye başkanımıza önümüzdeki ay Meclis’e katılıp sorularınıza cevap verilmesi talebinizi iletiriz.”

TANDOĞAN RESMEN ZEYTİN DALI OLDU

Öte yandan Meclis, Çankaya’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’nin bulunduğu Nevzat Tandoğan Caddesi’nin adının ‘Zeytin Dalı’ Caddesi olarak değiştirilmesini tüm grupların ve bağımsız Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul etti. Belediye yetkilileri Ankara Valiliği’nin onayının ardından yeni adres levhalarının caddeye takılacağını belirtti. Artık resmi yazışmalarda caddenin adı ‘Zeytin Dalı’ olarak kullanılacak. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert isim değişikliğiyle ilgili, “Benzer bir uygulamayı Rusya’nın da yapacağını duyuyoruz. Bu tamamen bir iç meseledir. Eğer Türkiye’de ya da Rusya’da belediyeler bir sokağın adını değiştirmek isterlerse bunu yapabilirler. Biz ifade özgürlüğüne önem veriyoruz” demişti.

Haberin Devamı

GÜLEN İSİMLİ CADDE VE SOKAKLAR DEĞİŞTİ

Meclis’te oy birliğiyle alınan diğer bir karar da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşısı Fethullah Gülen’in ismini çağrıştırması nedeniyle Başkent’te ‘Gülen’ isimli 7 cadde ve sokağın da isimlerinin değiştirilmesi oldu. Gülen adını taşıyan 7 sokak ve caddenin yeni adları şöyle oldu:
Çubuk Esenboğa Merkez Mahallesi’ndeki sokağa Vatan, Elmadağ Yenimahalle’deki sokağa Hilal, Kahramankazan Kayı Mahallesi’ndeki sokağa Alsancak,
Keçiören Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki sokağa Anayurt, Keçiören Karşıyaka Mahallesi’ndeki caddeye Kayı, Pursaklar Sirkeli Yeşilova Mahallesi’ndeki sokağa Diriliş, Pursaklar Saray Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sokağa Bayrak ismi verildi.”

BAKMADAN GEÇME!