Change çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Change çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2020 09:54

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro ekipleri, yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri aynı renk ve modeldeki araçların şasi ve motor numaralarını, Türkiye’deki ağır hasarlı araçlar ile değiştiren ‘change’ çetesini çökertti.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen ekipler, şüphelilerin tamir edilemeyecek boyutta ağır hasarlı otomobillerin muadillerini yurt dışından ucuza satın alarak, yasa dışı yollarla Türkiye’ye soktuğu belirledi. Ülkeye girişi yapılan otomobillerin perte çıkmış aynı renk ve modeldeki araçların şasi ve motor numaraları ile değiştirilerek piyasaya sürüldüğü tespit etti. Ayrıca çetenin, bu yolu kullanırken paravan şirket kurduğu da ortaya çıktı.

5 ŞÜPHELİ, 12 ARAÇ

Polis, Ankara ve Bartın’da belirlenen adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda şüpheliler D.Y., E.A., G.O., M.Ç. ve T.K. ‘yi gözaltına aldı. Ekipler, kriminal laboratuvarında yapılan incelemede parçaları değiştirildiği tespit edilen 12 araca da el koydu. Şüpheliler, tutuklanma talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!