Çevrim içi yapay zekâ zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Çevrim içi yapay zekâ zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2022 16:07

Ankara merkezli Yapay Zekâ Politikaları Derneği(AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, 11 Mart’ta düzenlemeye hazırlandıkları ‘AI [Tomorrow Summit]’ adlı etkinliğin, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı yapay zekâ zirvesi de olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Son dönemde oldukça popüler olan metaverse, NFT ve akıllı şehirler gibi konuları da zirvede ele alacaklarını belirten Küçükşabanoğlu, “AI [Tomorrow Summit], çevrim içi olarak gerçekleşecek. Bu zirve, içeriği ve alanındaki yerli-yabancı duayen konuklarıyla Türkiye’nin en kapsamlı ilk ve tek zirvesi olma özelliğini taşıyacak” dedi. Birçok başlıkta oturumlar düzenleyeceklerini aktaran Küçükşabanoğlu, oturumların ardından ‘AITS Awards’ adıyla ödüller verileceğinin ve bu ödüllerin sahiplerinin tespitinde yapay zekâdan yararlanılacağının altını çizdi. Küçükşabanoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

Çevrim içi yapay zekâ zirvesi


İNTERAKTİF BİR PLATFORM

“Geleceği konuşan bir zirve olarak AI [Tomorrow Summit]’te ülkemizdeki en başarılı kişi ve kurumları bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz, başarısı kanıtlanmış yapay zekâ temelli çalışmaların yeni trendler ışığında ele alınacağı interaktif bir platform oluşturmak. Destekçilerimiz arasında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, resmi partnerlerimiz olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ), İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi bulunuyor.”

ÜCRETSİZ DÜZENLENECEK

Türkiye yapay zekâ(AI) ekosistemine katkıda bulunmak, bu alana ilgi duyan ve yatırım yapacak olan karar vericileri bir araya getirerek katma değer sağlayacak bir etki ağı kurmayı amaçlayan AI [Tomorrow Summit]’in konuşmacıları ve program detayına zirvenin web sitesi olan aitomorrowsummit.com’dan ulaşılabiliyor. Çevrim içi ve ücretsiz olarak düzenlenecek zirve, iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, teknoloji şirketleri, STK temsilcileri, medya mensupları, öğrenciler ve yapay zekâya ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor. Zirve’nin 2023 yılında ise yurt dışında yapılması planlanıyor.

 

Haberin Devamı

ETKİNLİĞE KİMLER KATILIYOR

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’un açılışını yapacağı etkinliğe katılmasının planlanan diğer isimler ise şöyle: Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği(AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, Aselsan Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, UiPath Avrupa Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ile CerebrumTech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul katılacak. Öte yandan yapay zekâ alanında yurt dışından birçok isim de etkinliğe katılacak.

Çevrim içi yapay zekâ zirvesi

Zirvede son dönemde popüler olan metaverse (sanal evren), NFT ve akıllı şehirler gibi konular da konuşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!