Çevrim içi festival

Güncelleme Tarihi:

Çevrim içi festival
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2020 23:04

COVID-19 salgını nedeniyle 12-18 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşecek Engelsiz Filmler Festivali, sekizinci yılında Türkiye’deki tüm sinemaseverlerle buluşmak için gün sayıyor.

Haberin Devamı

Festival, bu yıl ‘Normali Ararken’ teması çerçevesinde programını şekillendirdi. Türkiye ve dünya sinemasının festivallerde öne çıkan ve beğeniyle karşılanan filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak olan festival, programında yer verdiği tüm filmleri göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı alt yazı seçenekleri ile erişilebilir ve ücretsiz olarak izleyiciye sunacak. Festival’in çevrim içi film gösterimleri ‘eff2020.muvi.com’ adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Festival filmleri, web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde bu platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek. Festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra film ekipleri ve aktivistlerle gerçekleşecek söyleşiler de erişilebilir olacak.

Çevrim içi festival


5 YERLİ YAPIM YARIŞACAK

27 kadın, 22 erkek yönetmene ait 46 filmin gösterileceği festivalde 5 yerli yapım yarışacak. Rûken Tekeş’in Hasankeyf’i anlattığı ‘Aether’, Orçun Behram’ın kamerasını bir Türkiye distopyasına çevirdiği filmi ‘Bina’, Emin Alper’in küçük yaşta kasabaya besleme olarak gönderilen üç kız kardeşi anlattığı ‘Kız Kardeşler’, Kıvanç Sezer’in absürt mizahi filmi ‘Küçük Şeyler’ ve Deniz Tortum’un tüm sağlık çalışanlarının gündelik hayatlarına odaklandığı ‘Maddenin Halleri’ filmi yarışacak.

Çevrim içi festival


SEÇKİLER ŞUNLAR

Festival programında her yıl olduğu gibi; ‘Engelsiz Yarışma’, ‘Dünyadan’, ‘Çocuklar İçin’ ve ‘Uzun Lafın Kısası’ seçkileri ile ‘Normali Ararken’ teması kapsamında ‘Eski Normal: Beden’, ‘Eski Normal: Mekân’, ‘Eski Normal: Hayvan’, ‘Eski Normal: Şehir’ ile ‘Eski Normal: Sanal Benlik’ seçkileri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!