Çevreden çok sayıda köpek ormanlarımıza bırakılıyor

Güncelleme Tarihi:

Çevreden çok sayıda köpek ormanlarımıza bırakılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 22:12

Demirören Haber Ajansı’nın(DHA) cuma günü servis ettiği ‘Sokak köpekleri dağlık alanda ölüme terk edildi’ bağlıklı haberle ilgili Kızılcahamam Belediyesi bir açıklama yaptı. “İlçemizin mesire alanı olması nedeni ile çevreden çok sayıda köpek, ormanlarımıza bırakılmaktadır” ifadesine yer verilen açıklama özetle şöyle:

Haberin Devamı

“Pandemi süresince gerek sokaklarda, gerekse oluşturduğumuz besleme odaklarında sürekli ve düzenli olarak beslemelerimizi yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Kızılcahamam Belediyesi olarak vatandaşlarımızın saldırgan köpek şikâyeti üzerine son iki hafta içinde 5 ayrı ısırma vaka oluşması nedeniyle söz konusu yerlerde bulunan saldırgan köpeklerin toplanması ve rehabilite edilmesi için gerekli çalışmaları da yapmaktayız. İlçemizin mesire alanı olması nedeni ile çevreden çok sayıda köpek ormanlarımıza bırakılmaktadır. Son günlerde bu sayı çoğalmıştır. Bilgimiz dışında yaşanan bazı olumsuz vakalara hemen müdahale etmemize rağmen basında çıkan haberleri üzüntü ile izlemekteyiz. Mevcut geçici bakımevimizi en kısa süre içinde daha geniş kapsamlı hizmet vermek amacıyla yenileyeceğiz. Ekiplerimiz gece gündüz demeden hem vatandaşlarımızın hem de sokaktaki canlarımızın sağlığı ve yaşam haklarını korumak adına canla başla çalışmalarını sürdürecek.”

Haberin Devamı

Çevreden çok sayıda köpek ormanlarımıza bırakılıyor

Hayvanseverler geçen günlerde Kızılcahamam’ın Çeltikçi mevkisindeki dağlık alanda 60’ı yavru yaklaşık 70 köpekle karşılaşmış, bakımsız kalan köpeklerden 7’sinin ölüsünü bulmuşlardı.

13 ŞUBAT

Çevreden çok sayıda köpek ormanlarımıza bırakılıyor

Hürriyet Ankara, cuma günü DHA’nın servis ettiği haberi ‘Ölüme terk edildiler’ manşetiyle kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!