Cep terminalleri için arazi tespiti

Güncelleme Tarihi:

Cep terminalleri için arazi tespiti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2018 16:06

Ankaralıların AŞTİ’ye gidip tekrar evlerine dönmemek için kentin ana girişlerinde uzun süredir talep ettiği cep terminalleri için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ümit Mahallesi Muhtarı Ayşe Çalışkan’ın resmi dilekçesine yanıt veren belediye, “Cep terminali yapılmasına yönelik arazi tespit ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Cep terminalleri için arazi tespiti
Hürriyet Ankara’nın defalarca gündeme getirdiği, Ankaralıların AŞTİ’ye gidip-gelmek yerine şehrin ana girişleri olan Eskişehir, Konya, Samsun yolları, Anadolu Bulvarı-İstanbul Çevre Yolu kesişimi ve Sincan-Ayaş Yolu kesişiminde cep terminalleri yapılması talebi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi somut adım attı. Vatandaşların isteğini resmiyete döken Ümit Mahallesi Muhtarı Ayşe Çalışkan’ın cep terminaline ilişkin dilekçesine yanıt veren Büyükşehir Belediyesi, arazi tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ulaşım Dairesi Başkanı Mümtaz Durlanık imzasını taşıyan yanıtta şu ifadeler yer aldı: “Ankara’ya batı istikametinden gelen otobüsler için Ümitköy, Çayyolu bölgesinde cep terminali yapılmasına yönelik arazi tespit ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir.”

Haberin Devamı

DİĞER İLÇELERDEN DE ARADILAR

Diğer ilçelerde de arazi tespit çalışmalarının yapıldığını öğrendiğini belirten Ümit Mahallesi Muhtarı Ayşe Çalışkan şöyle konuştu: “Uzun süredir mücadelesini veriyoruz. İmzalar toplandı, resmiyete dökme açısından dilekçe yazdım. Hürriyet Ankara’da da haber olduktan sonra belediye başkanı (Mustafa Tuna) çok ilgilendi. Cuma günü de dilekçeme resmi cevap geldi. Çok olumluydu. Haberin ardından cep terminali bekleyen diğer ilçelerden de hem vatandaşlar hem de muhtar arkadaşlarım beni aradılar. ‘Siz bunu başardınız. İsterseniz biz de yanınızda olalım’ dediler. Ben de teşekkür edip zaten olumlu cevap aldık. Mücadeleye gerek olmadığını belirttim.

YAŞAMKENT YERİNE ÜMİTKÖY GİRİŞİ

Fen İşleri Dairesi şu anda her ilçede arazi tespit çalışması yapıyor. Genelde Yaşamkent tarafı düşünülüyor ama bizim yerimiz konum itibariyle daha merkezi. Ümitköy girişinden her yere ulaşım hem otobüs hem de metroyla çok kolaydır. Benim mahallemde, Ümitköy metrosuna yakın bir yer olmasını isterim. Ümitköy tarafı için tam muhtarlığın arkasında Çankaya’ya mı yoksa Büyükşehir’e mi ait bilmiyorum ama bir ada parsel var. Orası cep terminali için uygun olabilir. Cep terminali konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tuna’ya ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Sonuç aldığımız için mutluyuz.”

Haberin Devamı

Cep terminalleri için arazi tespiti

Ümit Mahallesi Muhtarı Ayşe Çalışkan

HÜRRİYET ANKARA SÜREKLİ GÜNDEME TAŞIDI

Başkentlilerin cep terminali talebini ‘Bu sorunu cep çözer’ ve ‘İşte bu da korsan cep’ manşetleriyle gündeme getiren Hürriyet Ankara, Ümit Mahallesi Muhtarı Ayşe Çalışkan’ın Ümit Mahallesi’ndeki vatandaşların da sık sık dile getirdiği cep terminali talebi hakkındaki dilekçesini de 16 Şubat’ta ‘Cep için dilekçe’ haberiyle gündeme taşımıştı. Ankaralılar ayrıca konuya ilişkin change.org sitesinde ‘Cep terminali istiyoruz’ sloganıyla imza kampanyası başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!