Çekişmeyi kenara bırakıp futbolumuzu geliştirelim

Güncelleme Tarihi:

Çekişmeyi kenara bırakıp futbolumuzu geliştirelim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 16:30

Federasyonun uzun vadeli bir planla geleceğe hazırlanması gerektiğinin altını çizen Koca, “Yabancı futbolcu sayısında da sürekli yapılan değişikliği doğru bulmuyorum. Zamanında tedbirler alınmadığı için kulüpler sıkıntılı süreçten geçiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni futbol sezonunda Süper Lig’de mücadele edecek olan MKE Ankaragücü’nde kadro çalışmaları ve 2 Temmuz’da yapılacak genel kurul hazırlıkları sürerken, sarı-lacivertli ekibin kulüp başkanı Faruk Koca, değerlendirmelerde bulundu.
Türk futbolunun iyi bir noktada olmadığını vurgulayan Koca, “Türk futbolunun fotoğrafı iyi değil. Hepimizin bunda sorumluluğu olduğu düşüncesindeyim. Bu olumsuz tablonun tespitini iyi yapıp artı değer oluşturacak adımlar atmamız lazım. Futbolda zemin kalmazsa eleştirecek kimseyi bile bulamayacağız. Yayıncı kuruluşlar futbolumuzun marka değerinden dolayı yeterli katkı vermiyor. 3 yıl öncesine göre daha düşük fiyat teklifi var. El birliği yapıp, tüm hesapları, çekişmeleri bir kenara bırakmalı ve Türk futbolunu hak ettiği yere taşımalıyız. Yeni spor yasası, 16 Haziran’da yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu genel kurulu ve sonrası, bu anlamda iyi değerlendirilmesi gereken bir süreç” diye konuştu.

YABANCI SAYISI AZALSIN ANCAK KENARDA BEKLEMESİN

Yabancı futbolcu sayısında sürekli yapılan değişiklikleri de doğru bulmadığını ifade eden Koca, şunları söyledi:
“Ben tüm takımların, fazla sayıda yerli oyuncuyla oynamasından yanayım. Son dönemde futbolumuzda bir geriye düşüş var. Zamanında alınması gereken tedbirler alınmadığı için kulüpler sıkıntılı durumda. Süper Lig’de oynatacak yerli futbolcu neredeyse yok denecek kadar az. Geçen sezon Süper Lig’de 14 yabancıyı kadroda tutup, 8’ini oynatabiliyordunuz. Bunu da doğru bulmuyorum. Sayıyı azaltalım 10-11 olsun ancak aldığımız oyuncu oynasın, kenarda ya da tribünde beklemesin. Futbol Federasyonu, uzun vadeli bir planla geleceğe hazırlanmalı. Bugün aldığımız yabancıları oynatmalıyız fakat kesin kurallarla 5-10 yılın yapılanması ortaya koyulmalı. Bizi en çok perişan eden, eski yönetimlerden kalma oyuncuların alacaklarından kaynaklı transfer yasağıydı. Ankaragücü yönetimi olarak kulübe ciddi mali katkı sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Kulübün aylık yüksek miktardar ödemesi var. Bu paranın 3/4’ünü yönetim olarak her ay biz ödüyoruz.

Haberin Devamı

TRANSFER KONUSUNDA CİDDİ ÇALIŞMA VAR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün Basın Sorumlusu Hüseyin Aytekin, transfer konusunda geri planda çok ciddi çalışmalar olduğunu bildirdi.
Aytekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Transfer haberleri ile ilgili sadece resmi hesaplardan yapılacak açıklamaları takip edelim. Asılsız transfer haberleri ile ilgili bilgi kirliliğini bu şekilde engelleyebiliriz. Anlaşma sağlanan futbolcularımızı en hızlı şekilde duyuracağız. Camiamızdan bunu önemle rica ediyorum. Geri planda çok ciddi bir çalışma olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Açıklamada da belirttiğim gibi duyurularımızı resmi imzalar atılması ile yapacağız” ifadelerini kullandı.
Sarı-lacivertliler, şu ana kadar dış transferde Tasos, Giorgi Beridze ve Oğuz Ceylan, iç transferde de Sinan Osmanoğlu ve Abdullah Durak ile anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

TASOS 45 DAKİKA OYNADI

Ankaragücü’nün yeni transferlerinden Yunan futbolcu Anastasios Chatzigiovanis (Tasos), Yunanistan Milli takımında görev aldı.
Tasos, Yunanistan Milli takımının Kosova ile oynadığı Uluslar Ligi C Grubu maçında forma giydi. Müsabakaya 11’de başlayan Tasos, 45 dakika sahada kaldı ve ilk yarı sonunda yerini Mantalos’a bıraktı.
Tasos, görev aldığı sürede, çabukluğu ve topu rakip alana hızlı taşımaya çalışırken, skora ise gol ve gol pası olarak katkı sunamadı.

ÖZEL MAÇ GÜNÜ

Ankaragücü’nde, 1970 – 2005 yılları arası forma giyen futbolcular ile yönetim kurulu arasındaki özel müsabaka bugün oynanacak. Tandoğan Tesisleri’nde saat 19.10’da başlayacak maçın hakemliğini, sarı-lacivertli ekibin başkanı Faruk Koca yapacak.
Mevcut yöneticilere rakip olacak efsaneler kadrosunda; sarı-lacivertli ekipte farklı dönemlerde görev yapan isimler; İhsan Kavak, Mehmet Şahin, Nazmi Erdenerin, Aykut Akalın, Fuat Akyüz, İrfan Özbaş, Hayati Soydaş, Erhan Çağlayan, Mehmet Soykök, Yılmaz Bal, Gökmen Barış ve Murat Türksoy forma giyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!