Yaşar Kemal ve Gabriel Marcia Marquez 'Kardeşlik'te buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Kemal ve Gabriel Marcia Marquez Kardeşlikte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2019 17:17

Yaşar Kemal ve Gabriel Marcia Marquez 'Kardeşlik'te buluştu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE ve Kolombiya arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 60'ıncı yıl etkinlikleri kapsamında, 'La Hermandad' (Kardeşlik) isimli grafiti duvarının açılış töreni gerçekleştirildi.
Kolombiyalı grafiti sanatçıları 'La Hermandad' (Kardeşlik) temasıyla Çankaya Belediye Fen İşleri Müdürlüğü duvarına iki ünlü yazar Yaşar Kemal ve Gabriel Marcia Marquez'i resmetti. Açılış, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano tarafından gerçekleştirildi.
Başkan Taşdelen açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye ve Kolombiya Devletlerinin diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yıl kutlamaları çerçevesinde Çankaya’mıza daha güzel bir hediye verilemezdi. Siz bizim kardeşimizsiniz, dostumuzsunuz. Yaşar Kemal ve Gabriel Garcia Marquez'i mural sanatında bir araya getiren Vertigo Graffiti'ye çok teşekkür ederim. Bizi kırmadılar ve Esat Çankaya Evinin duvarına da Atatürk’ü resmettiler. Marquez’in Çankaya’da olması bizim için çok değerli, çünkü umuda dair çok şeyi ondan öğrendik. Gözyaşının umudun acının milleti yok. Bu iki yazar, bu iki aydın ölümsüzleştirildikleri bu duvarda bize daima kardeşliği hatırlatacak" dedi.

Kolombiya’nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano da, yaşam öyküleri de birbirine benzeyen Gabriel Garcia Marquez ve Yaşar Kemal’in resmedildiği duvarın iki ülke dostluğunun bir sembolü olarak kalacağını belirterek, Kolombiya ve Çankaya’nın dostluğunun her geçen gün daha da pekiştiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!