Can dostlara kucak açtılar

Güncelleme Tarihi:

Can dostlara kucak açtılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2020 09:34

Başkent’in sahipsiz sokak hayvanları belediyelerin sağladığı imkânlarla yaşama tutunuyor. Can dostların aşılarını ve tedavilerini gerçekleştiren belediye ekipleri, bir yandan da barınaklarda kucak açtıkları canlıları sahiplendiriyor.

Haberin Devamı

Ankara’daki sahipsiz sokak hayvanlarının yardımına belediyeler koşuyor. Can dostlar belediye ekiplerinin sağladığı tedavi, aşı, beslenme ve barınma olanaklarıyla hayata tutunuyor. Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2019 yılında 73 bin 840 hayvanı tedavi etti. Açık yara muayenesinden deri hastalıklarına, kemoterapiden genel kontrole mevcut imkânlar dahilinde her türlü tedaviyi gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, 12 hayvana ise karantina altında tedavi işlemi uyguladı. Sokak hayvanlarının popülasyonunu belirli bir dengede tutmak için yoğunluk verilen kısırlaştırma çalışmalarında ise sayı 2 bin 523’e ulaştı. Çalışmalar kapsamında bin 376 karma, 699 bronchin, 51 mantar aşısı yapan Çankaya Belediyesi 3 bin 148 hayvana ise kuduz aşısı uyguladı. 11 bin 218 sokak hayvanına ise parazit tedavisi gerçekleştirildi.

VATANDAŞA ÇAĞRIDA BULUNDU

Haberin Devamı

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, Bağlum’da bulunan hayvan barınağı etrafına 3 adet büyük konteyner ve 15 adet de mini köpek kulübesi yaptırılacağını söyledi. Özellikle kış aylarında sokakta yaşamakta güçlük çeken hayvanların bir süre barınakta misafir edildiğini, daha sonra 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince doğal ortamlarına bırakıldığını belirten Başkan Altınok, “Can dostlarımız kış mevsiminden dolayı kimi zaman yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle kentimizin belirli noktalarına kuru mama bırakarak onların hayatta kalmasını sağlıyoruz” diye konuştu. Vatandaşa da, sokaklara, evlerinin ve dükkânlarının önüne hayvanlar için yiyecek bırakmaları çağrısında bulunan Başkan Altınok, “Gönlü ve yüreği güzel olan her bir insanımızı sokak hayvanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Masum dostlarımıza toplum olarak kanat gereceğimize de yürekten inanıyorum” dedi.

Can dostlara kucak açtılar


99 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi ekipleri, 2019 yılında ilçe genelinde 763 sokak hayvanına aşı yaptı, güçten düşmüş ve hasta durumdaki 279 hayvanın tedavilerini gerçekleştirdi. Altındağ Belediyesi, Tatlar Mahallesi’nde bulunan barınaktaki 99 sokak hayvanı da sahiplendirerek sıcak bir yuvaya kavuşturdu.
Altındağ’da sokak hayvanları için periyodik besleme çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Kış aylarında belirli noktalarda can dostlarımız için besleme çalışmaları yürütüyoruz. Tatlar Mahallesi’nde bulunan barınağımızla can dostlarımıza kucak açıyoruz. 2019’da 99 can dostumuzu yeni yuvalarına teslim ettik. Evlerinde hayvan beslemek isteyen hemşehrilerimiz, pet shop’lardan satın almak yerine barınağımızdan sahiplenebilirler” dedi.

Can dostlara kucak açtılar


ÇOCUKLARA SEVGİ AŞISI

Haberin Devamı

Atatürk İlkokulu öğrencileri, Çubuk Belediyesi’nin Sokak Hayvanları Doğal Beslenme ve Barınma Alanı’nı ziyaret ederek hayvanları besledi. Okul Müdürü Yasemin Pelit, sınıf öğretmenleri Nihal İmamoğlu’nun girişimleri sonucu öğrencilere hayvan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını söyledi. Okul olarak belediye ile birlikte iki yıldır sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürüttüklerini anlatan Pelit, “Ben hayvanlardan korkarım ama ilk defa öğretmenimiz sayesinde onlarla temas kurduk. Öğrencilerimizle birlikte çok mutluyuz” dedi. 

Can dostlara kucak açtılar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!