Can dostlar için iyilik hareketi

Güncelleme Tarihi:

Can dostlar için iyilik hareketi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2021 01:14

Ankara'da sosyal medya platformu üzerinden bir araya gelen 10 hayvansever, sokak köpekleri için kendi imkânlarıyla 17 kulübe yaptı.

Haberin Devamı

Başkent'te oturan Burak Temel, sokak köpeklerini korumak ve şartlarını iyileştirmek için sosyal medya platformu 'activity friend' üzerinde etkinlik oluşturdu. Temel'in etkinliğine katılma isteği gönderen 10 hayvansever, bir araya gelip sokak köpekleri için kulübe yapmaya başladı. Bir haftada 17 kulübe yapan grup, bunları Kahramankazan Belediyesi’nin desteğiyle sokak hayvanlarının yoğun yaşadığı Keresteciler Sanayi Sitesi’ne götürdü.

Can dostlar için iyilik hareketi


KÖPEKLERİ BESLEDİLER

Kulübeleri alana götüren gençleri, hayvanseverler de yalnız bırakmadı. Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu (HAYKONFED) Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ve Ankara Temsilcisi Tülay Danacıoğlu, gençlerle birlikte alana giderek kulübeleri yerleştirdi ve besleme yaptı. Danacıoğlu ise gençlere duyarlılıkları için teşekkür ederek, sosyal medyadan birbirini tanımayan gençlerin uygulama üzerinden bir araya gelerek kulübe yapmalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Can dostlar için iyilik hareketi


GERİ DÖNÜŞÜM YUVALARI

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi, kitaplık, palet, makara, eski koltuk gibi atık ürünleri geri dönüştürerek kedi, köpek ve kuşlar için sıcak yuvaya dönüştürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü marangoz ekipleri, kullanılmayan atık ürünleri atölyelerde kesiyor, biçiyor, boyuyor ve yuva haline getiriyor. Belediye atölyelerinde üretilen kulübe ve yuvalar, belediye park ve bahçelerine yerleştiriliyor, talep eden site yönetimlerine de ulaştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!