Çamlıdere’den Hollanda’ya

Güncelleme Tarihi:

Çamlıdere’den Hollanda’ya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 00:29

Çamlıdere Belediyesi ve Çamlıdere Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi ile hayata geçirilen Çamlıdere Ahşap Sanat Atölyesi, çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

İlk etapta 4 Çamlıdereli kadınla üretime başlayan atölye, ilerleyen süreçte kapasitesini arttırmayı hedefliyor. Ahşabı sanata dönüştüren kadınlar, levhalardan telefon tutucuya, oyuncaklardan anahtarlığa, kahvaltılıklardan süs eşyalarına, saatten lambaya kadar birçok farklı ürün üretiyor. Kadınlar, isme özel ahşap ürünler de çıkartıyor.

Çamlıdere’den Hollanda’ya


ÜRÜNLER İLGİ GÖRÜYOR

Lazer, ahşap kesme ve CNC makinelerini kullanan kadınlar üretimin tüm aşamalarını kendileri gerçekleştiriyor. Kalıp çıkaran, lazerle ahşabı işleyen, zımparalayan, boyayan ve vernikleyen eller, verdikleri emeğin karşılığında da gelir elde ediyor. Kadınların ürettiği birbirinden renkli birçok ürün, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da ilgi görüyor. Ahşabın ustaları, ürünleri Çamlıdere’den Hollanda’ya da göndermeye başladı.

Çamlıdere’den Hollanda’ya


ÇAMLIDERE AHŞAPLA DA ANILACAK

Haberin Devamı

Atölyenin hizmete açılması için yoğun bir uğraş verdiklerini belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, “AK Parti Milletvekili’miz Sayın Zeynep Yıldız’ın da destekleriyle atölyemiz hizmete açıldı. Çamlıdereli kadın kardeşlerimizin emek vererek ürettikleri ürünlerin yurt dışına ulaşması mutluluk verici. İlerleyen süreçte burada görev alan kadınlarımızın sayısı artacak. Üretimi teşvik ediyoruz. Çamlıdere, Ankara’nın turizm ilçesi. Burada üretilen ürünleri ilçemize gelen ziyaretçilerimizin de beğenisine sunacağız. Artık Çamlıdere’miz ahşap ürünleriyle de anılan bir ilçe olacak” dedi.

Çamlıdere’den Hollanda’ya


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!