Çalışmalar sonuç verdi Akyurt’ta MYO kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Çalışmalar sonuç verdi Akyurt’ta MYO kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 23:27

Farklı alanlarda üretim yapan sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Akyurt’ta Ankara Üniversitesi tarafından mesleki eğitime yönelik tematik bir meslek yüksekokulu kurulacak.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Senatosu’nda alınan kararı sosyal medya hesabından duyuran Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, meslek yüksekokulunun tematik yönü güçlü, istihdam imkânı yüksek ve çok özellikli olacağını belirtti. Çalışmaya öncülük eden ve paydaşlarla toplantılarda bir araya gelen AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, okulun bölgedeki işletmelere insan kaynağı açısından, iş sahibi olmak isteyen gençler için de iş imkânı oluşturması açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Her bir ilçemizde mesleki ve teknik eğitimi ilçelerimizin ekonomik faaliyetlerini destekleyecek bir biçimde geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle hem ilçelerin ekonomik faaliyetlerinin bilimsel altyapı ile desteklenerek, ülkemizin kaynaklarının daha verimli, israf edilmeksizin kullanılmasını amaçlıyoruz; hem de gençlerin kendilerini üretken olmanın mutluluğunu yaşayacakları, kendilerini ait hissedecekleri işlerde çalışmalarını sağlayacak yeni modeller oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

İŞLETMELERE ELEMAN GENÇLERE İŞ

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın, Akyurt’un sanayisini gözeterek, Akyurt’ta bir mesleki ve teknik merkezi oluşturmaya yönelik girişimleri olduğunu belirten Yıldız, “Bu fikirleri Ankara Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet Ünüvar’la paylaştık. 16 Şubat’ta ilgililerle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, Ankara Üniversitesi’nin sistemli ve Türkiye için model oluşturabilecek bir mesleki ve teknik eğitim kampüsü oluşturmaya yönelik yaklaşımı bizleri Akyurt adına çok mutlu etti. Ardından Ankara Üniversitesi’nin Senato Toplantısı’nda MYO kurulmasına ilişkin karar alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet Ünüvar’a ortaya koyduğu vizyoner yaklaşım dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah okul, Türkiye’ye mesleki ve teknik eğitim konusunda bir model olacak. Bölgedeki işletmelere insan kaynağı açısından nitelikli eleman imkânı sunacak. İş sahibi olmak isteyen gençler için de iş imkânı oluşturacak” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!