Çaldıran’dan acil çağrı

Güncelleme Tarihi:

Çaldıran’dan acil çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2020 17:34

Kentini Yaşayan Gazete Hürriyet Ankara’, sözü muhtarlara veriyor. Muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor.

Haberin Devamı

Keçiören’in Çaldıran Mahallesi muhtarı Sema Özdemir, mahallesindeki acil ihtiyaçları şu 5 başlıkta sıraladı:
1) 494’üncü Cadde’den geçmesini istediğiniz Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı otobüs hattı. Bu konuda incelemeler yapıldı, sözler verildi, ancak tutulmadı.
2) 32014/1 ada parselde bulunan ve kent planlamasında ‘sağlık alanı’ olarak ayrılan beş dönümlük arazide, sağlık alanı inşaatına başlanmadı.
3) Ara sokakların asfaltları çok kötü durumda.
4) Okullar bölgesi için projesi çıkartılan ve ABB tarafından yatırım kapsamına alınan üst geçidin bir an önce yapılması.
5) Mahallemiz genelinde cadde ve ara sokaklar çöpten geçilmiyor. Bu konuyla alakalı çöp konteyneri, çöp bidonu ya da alternatif çözümler sunulmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

DERBENT’İ DİNLEDİK

Çaldıran’dan acil çağrı


Mamak’ın Derbent Mahallesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce çalışmalarına başlanılan ‘Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamındaki 14 mahalleden biri. Muhtar Ekrem Yalçınyaka, mahallede öncelikle çözüm bekleyen sorunlar arasında ilk sırada ‘altyapı’, ‘ulaşım’ ve ‘eğitim’ başlıklarının geldiğini söylüyor. Yalçınyaka, “Derbent Mahallesi’nde ilkokul, market, sosyal alan veya lokal yok. Konuyla ilgili hem önceki dönem hem de bu dönem birçok dilekçelerim var. Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi ile yüz yüze görüşmelerim oldu, ancak sonuç alamadık. Altyapı konusunda da yol yapımı, bakımı, yama gibi birçok sıkıntı var. Ulaşım ayrı bir problem. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce mahallemiz kentsel dönüşüm kapsamında. Yeni yapılacak konutlarla göç alacağız, ancak buna rağmen ekmek alacak bir bakkalımız bile yok.”

EN ACİL SORUNUMUZ DÖRT YOL AĞIZLARI

Çaldıran’dan acil çağrı


Çankaya’nın Çukurambar Mahallesi muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, mahallesindeki en büyük sorunun trafik kaynaklı olduğunu belirterek, şunları aktardı: “Bazı dört yol ağızlarında maddi hasarlı, yaralanmalı ve hatta can kaybına sebebiyet veren çok sık trafik kazaları olmakta. Buralara hız kesici kasis istemimize rağmen kanundan dolayı yapılamıyor. En acil sorunumuz bu. Bu hız kesicileri sadece okul ve sağlık kuruluşları önlerine yapılıyor, ancak trafiğin yoğun ve hızlı olduğu noktalarda da talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!