Büyük gücü harekete geçirelim

Güncelleme Tarihi:

Büyük gücü harekete geçirelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2020 00:35

Ankara’daki üniversitelerin rektörleriyle buluşan Başkan Mansur Yavaş, “22 üniversite ve 500 binden fazla üniversite öğrencisiyle oluşan büyük gücü hep birlikte harekete geçirmek için buradayız. Emrinizdeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş, ‘Yerel Yönetim ve Üniversiteler Buluşması’nda kentteki üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi. Mogan Park’taki toplantıda, üniversitelerin ABB’den beklentileri ve yapılabilecek iş birlikleri konuşuldu. Rektörlerin söz alarak üniversiteleri ve çevresindeki sorunları ilettiği toplantıya ABB bürokratları da katılarak, kendi alanlarıyla ilgili konularda çalışmalar yapılması için notlarını aldı. Üniversitelerin kente ve yerel halka çok büyük katkıları olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş şunları söyledi:

Büyük gücü harekete geçirelim


İŞ BİRLİĞİ YAPILABİLİR

“Üniversitelerle yapılabilecek iş birliklerinin sadece Ankara turizmine değil, ekonomisine hatta Türkiye ekonomisine de büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Bilime inanan, üniversitelerle iş birliği yapılmasına kalpten inanan bir belediye başkanı olarak diyorum ki, emrinizdeyiz. 22 üniversite ve 500 binden fazla üniversite öğrencisiyle oluşan büyük gücü hep birlikte harekete geçirmek için buradayız.

ANKARA VE ÖĞRENCİ KAZANIR

Üniversitelerin, öğrenci topluluklarının kentte buluşması için ortak etkinlikler düzenleyebiliriz, belediyenin tesislerinden yararlanmalarını sağlayabiliriz. Yoksulluk envanteri için çalışmamızı hazırladık, pandemiden dolayı evlere gidemedik. Ancak bu süreç sonrası, bu projeyi öğrencilerimizin çalışması haline getirebiliriz, öğrencilerimize burs gibi bir destekte bulunabiliriz. iş birlikleriyle hem Ankara hem öğrenciler kazanır. Öğrencilerimiz hayata hazırlanır.”

Büyük gücü harekete geçirelim


KAMPANYALAR YAPACAĞIZ

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi’nin (AKK) yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, üniversite meclisinin de kurulma aşamasında olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Kent Konseyi olarak, ‘Ankara okunacak kent’, ‘Ankara üniversite kenti’ ve ‘Ankara eğitim kenti’ kampanyaları yapacağız. Bir kentin gelişimi üniversitelerin etkin olmasıyla ilgili, bu bilimsel bir rapor. Türkiye’deki gençlerin okumak için can attığı bir kent haline getirebilirsek bu kenti, kentteki etkileşimi, kültürü arttıracak. Kent Konseyi de bu konuda sorumluluk almaya hazır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!