Büyük fırsat kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Büyük fırsat kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2021 01:15

Süper Lig’de 33. hafta sonunda sarı-lacivertliler 33, kırmızı-siyahlılar ise 31 puanda. Hafta sonu oynanacak başkent derbisinin önemi, önceki günkü maçların ardından daha da arttı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 33. haftasında, ateş hattından uzaklaşma düşüncesindeki Başkentin iki takımı Ankaragücü ve Gençlerbirliği, iki kritik maça çıkarken, iki takım da öne geçtikleri mücadeleleri birer puanla kapatıp, hayal kırıklığı yaşadı. Kazanmaları halinde önemli bir eşiği geçme şanları bulunan ekipler, birer puanla yetinmek zorunda kaldı. Özellikle Gençlerbirliği, kendi sahasında oynadığı maçta, rakiplerinden biri olan BŞB Erzurumspor karşısında, 90+3. dakikada kalesinde gördüğü golle sahadan beraberlikle ayrılırken, büyük şok yaşadı. Üç maçlık galibiyet serisine bu beraberlikle nokta koymak zorunda kalan Şimşekler, 31 puana yükseldi.
Ankaragücü de öne geçtiği müsabakada, Konyaspor ile 1-1 berabere kalıp, puanını 33’e çıkardı.

DEPLASMANDAKİ BİR PUAN SEVİNDİRİCİ

MKE Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Deplasmandan almış olduğumuz 1 puan sevindirici” diye konuştu.
Karaman, maçla ilgili değerlendirmesinde, Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Türk Yıldızları’na ait NF-5 uçağının şehit olan pilotuna Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağılığı diledi.
Deplasmanda öncelikli hedeflerinin 1 puan olduğunu belirten Karaman, şunları söyledi:
“Tabi ki daha sonra da 3 puanı nasıl alabiliriz hesaplarıyla geldik. Konyaspor kendisine has özelliği olan bir takım. Bizimle birlikte son haftaların iyi çıkış yapan takımlarından birisi. Stratejik olarak Konyaspor bir puan aldığında 40 puanda olacaktı. Aradaki farkı koruyup kalan 9 haftada üzerine 5-6 puan aldılar mı avantajlı oluyorlar. Bizden çok daha avantajlılar. Oyunda ise bizim defansımızda ya da oyunumuzda açıklar vermemizi boş alanlar bırakmamızı isteyen bir takım vardı. Şutlarımız cılız kaldı. Golü yemeden önce oyuncu değişikliği yapacaktık ancak. İki dakika içinde çok basit bir hatayla beraberlik golünü yedik.”

3 PUAN BİZİ FARKLI YERLERE GETİRECEK

“Oyuncularımın sahada gösterdiği performanstan memnununum. Ligdeki sıralamaya baktığımızda konumumuzu normal yerde görüyoruz. İyi değil normal yerde. Ancak hafta sonu oynayacağımız derbi maçından alacağımız 3 puan bizi çok farklı yerlere getirecek. Bugünden itibaren takım olarak hafta sonu oynayacağımız maça odaklanacağız.

OYUNU BİRAZ FAZLA GERİDE KABUL ETTİK

Gençlerbirliği teknik direktörü Özcan Bizati, 1-1 biten BŞB Erzurumspor maçı ile ilgili değerlendirmesinde, “Oyunu biraz fazla geride kabul ettik” diye konuştu.
Bizati, “İyi mücadele ettik. Yalnız oyunu biraz fazla geride kabul ettik. Çıkışlarımız iyi olmadı. Çıkışları daha iyi hale getirmemiz gerekiyor. Bunları iyi yaptığımızda iye sonuç alacağız. Sonuç almamız gerekiyor, puan veya puanlara ihtiyacımız var. Bunun bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu şekilde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
MKE Ankaragücü ile hafta sonu oynayacakları başkent derbisiyle ilgili ise Bizati, “İki güzide takım karşılaşacak. Dostça bir maç olacak ama puanlar ortada. Hak eden alacak. Tabii ki biz almak istiyoruz. İki kulübün de puana ihtiyacı var. İnşallah iki kulüp de bu cendereden kolay bir şekilde çıkar” değerlendirmesinde bulundu.

HAFTA SONU MAÇI KAZANMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Takımın gülünü atan Lima, zor bir maç olduğunu ve ikinci yarıda yorgunluk ve rakibin baskısı sonucu beraberlik golünü yediklerini belirtti. Kaleci Nordfeld, iki penaltıyı da kurtaracağını hissettiğini dile getirip, “1-0’dan sonra, ikinci ve üçüncü golü bulmalı ve maçı orada bitirmeliydik. Takımı ligde tutacağımıza inanıyorum” dedi. Soner ise ilk yarıda iyi oyun olmadığını ileri sürüp, “Golü bulunca skoru koruma adına geriye yaslandık. Moralimizi bozmayacağız, dipten geliyoruz. İyi bir serimiz vardı bunu sürdüremedik. Hafta sonu derbiyi kazanmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Süper Lig’de Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında, 34. haftadaki Başkent derbisi, 11 Nisan Pazar günü Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da oynanacak.

Haberin Devamı

MERT’TEN 2 AÇIKLAMA

Ankaragücü kulüp başkanı Fatih Mert, 1-1 biten Konyaspor maçından sonda, sosyal medya hesabından iki açıklama yaptı. Mert, paylaşımlarında, şu ifadeleri kullandı:
“3 puan alacağımız maçtan bir puanla ayrıldığımız için üzgünüz. Deplasmanda alınan bu bir puan çok değerli. Takımımızın Antalya maç primi hariç bütün primleri ödenmiştir. Böylesine zor ekonomik koşullarda, maaşlarında hak edilen kısmın yüzde 60’ı ödenmiştir. Oyuncumuz Atakan Çankaya’nın transferi için herhangi bir kulüple anlaşma yapılmamıştır. Sakatlığı iyileşmektedir ve kısa sürede sahalar dönecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!