Büyük coşku yaşanacak

Güncelleme Tarihi:

Büyük coşku yaşanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 15:17

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılı, bugün düzenlenecek çok sayıda etkinlikle kutlanacak. Seymen gösterilerinden ünlü isimlerin sahne alacağı konserlere, kortej yürüyüşlerinden sergilere 100 yıl önceki coşku ve sevgi, bugün de yaşanacak.

Haberin Devamı

SEYMEN GÖSTERİSİ

Gölbaşı Belediyesi’nin kutlama etkinlikleri, sabah saat 09.30’da Atatürk anıtına çelenk sunma ile başlayacak. Gölbaşı Stadyumu’nda devam edecek etkinliklerde şiirler, seymen gösterisi ve Türk Hava Kurumu uçuş gösterisi yapılacak.

Büyük coşku yaşanacak


ANKARA MİLLİ PUL SERGİSİ

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılı sebebiyle düzenlenen “Ankara Milli Pul Sergisi”, PTT Pul Müzesi’nde ziyarete sunuluyor. Sergi 30 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ile Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) işbirliğiyle, düzenlenen sergide Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millî Mücadele kapsamında izlediği yol takip edilerek oluşturulan koleksiyonlar yer alıyor. Sergide yer alan pul koleksiyonları, Geleneksel Filateli, Posta Tarihi, Aerofilateli, Tematik, Maksimafilateli, Literatür, Gençlik, Açık Filateli, Bir Pano, Modern Filateli, Kartpostal ve Efemera sınıflarından oluşuyor. Koleksiyonlar arasındaki yarışma sonunda bugün yapılacak olan Palmares ödül töreninde, Milli Büyük Onur Ödülü, Milli Büyük Ödülü ve En İyi Gençlik Ödülü sahiplerini bulacak.

Büyük coşku yaşanacak


ÖĞRENCİLERDEN SERGİ

Ankaralı öğrencilerin Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılı için hazırladığı resimler, Liseler Arası Resim Yarışması Sergisi’nde Ankaralılarla buluşacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sergi, 4 Ocak’a kadar Kızılay Metro İstasyonu Sergi Salonu’nda görülebilecek.

Büyük coşku yaşanacak


DÖRT İTALYAN TENOR CSO SAHNESİNDE

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün Ankara Spor Salonu’nda Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılını ve yeni yılı kutlayacak. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki konserde dünyaca ünlü “Dört İtalyan Tenor” Türkiye’deki ilk konserlerini verecek. Gecede ayrıca konsere özel olarak Yusuf Yalçın tarafından hazırlanan yeni eser, Devlet Opera ve Balesi’nin duayen koreografı Mehmet Balkan’ın koreografisiyle konuk dansçı Tan Sağtürk tarafından sergilenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu da programda yer alacak. Konser, saat 20.00’de başlayacak.

Büyük coşku yaşanacak


İKİ KUTLAMA BİRDEN

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), bugün ve yarın gerçekleşecek olan iki konserinde yeni yılı ve Ata’nın Ankara’ya gelişinin 100. yılını kutlayacak. Bilkent Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak olan konserleri, Amerikan ruhunu Alman müzik geleneğiyle birleştiren şef Brandon Keith Brown yönetecek. Konserlerde uvertürler, valsler, dans müzikleri ve sevilen eserlerin düzenlemelerinden oluşan renkli bir program sunulacak. Konserin solisti saksafon sanatçısı Asya Fateyeva olacak.

Büyük coşku yaşanacak


ARYALARDAN TÜRK MÜZİĞİ ESERLERİNE

Büyük coşku yaşanacak


Devlet Opera ve Balesi (DOB), yarın saat 20.00’de vereceği konserde Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılı ile yeni yılı birlikte kutlayacak. DOB Genel Müdürü, tenor Murat Karahan, 3 bin kişilik Congresium’da düzenleyecekleri konser için klasik opera aryalarından napoliten parçalar ve Türk müziği eserlerine kadar geniş bir repertuvar hazırladıklarını söyledi. Orkestrayı Sunay Muratov’un yöneteceğini, başarılı soprano ve tenorların sahnede olacağını belirten Karahan, Avrupa’da başarılar kazanmış soprano Burcu Uyar’ı bu sene Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesine aldıklarını ve yarın gerçekleşecek konserde müzikseverlerle buluşturacaklarını dile getirdi. Sopranolar Çiğdem Önol, Esin Talınlı, Funda Ateşoğlu, Burcu Uyar, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Murat Karahan ve Aykut Çınar, bariton Kamil Kaplan’ın sahnede olacağı konserin ışık tasarımını Fuat Gök üstleniyor.

Büyük coşku yaşanacak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!