Büyük aşk Ankara sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Büyük aşk Ankara sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 14:18

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), William Shakespeare’in aynı adlı eserinden uyarlanan büyük aşk hikâyesi ‘Romeo ve Juliet’in bale gösterimini, Çaykovski’nin müzikleri eşliğinde, 4 Nisan’da sanatseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Birbirine düşman iki ailenin çocukları olan ve karşılaştıkları ilk anda birbirlerine büyük bir aşkla bağlanan Romeo ve Juliet’in tüm dünyaca bilinen hüzünlü aşk hikâyesi, 4 Nisan’da Opera Sahnesi’nde balenin büyülü ritmiyle sunulacak. Eserin koreograflarından, ADOB Müdürü Volkan Ersoy, ‘Romeo ve Juliet’ balesi için çok emek harcadıklarını belirterek, koreografiyi Armağan Davran ile hazırladıklarını aktardı.
Prokofyev’in ‘Romeo ve Juliet’ balesi müziğine pek çok kişinin aşina olduğunu, bir farklılık yaratmak için yola çıktıklarını ve eserde Çaykovski müziklerini kullanarak bunu başardıklarını belirten Volkan Ersoy, şu ifadeleri kullandı: “6-7 ay boyunca dinlemediğimiz Çaykovski’nin müziği kalmadı. Büyük sanatçının tüm senfonileri, quartetleri ve balelerini dinleyerek kendimizin yarattığı librettoyla, ilk önce müzik koreografisini yaptık. Romeo ve Juliet’teki her bir sahneyi, nasıl anlatırız diye düşündük. Bu eserin Çaykovski ile yapılmış bir benzeri yok, dünyada bir ilk. Seyircilerimiz, müthiş bir duygu yoğunluğuyla buradan ayrılacaklar. Finalde de özel bir sürprizle seyircilerimizi uğurlayacağız. Can alıcı bir yerde, bir nüansla bitireceğiz. Bu eserde ağlamayanı görmedim diyebilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!