Bütün bölgelerin alternatifi azaldı

Güncelleme Tarihi:

Bütün bölgelerin alternatifi azaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 00:29

Sarı-lacivertli ekipte; İbrahim Akdağ’dan sonra Alper Potuk’un da takımdan ayrılması ile orta sahadaki boşluk daha da derinleşti. Antrenmanlara çıkmaya devam eden ancak diğer kulüplerden gelen tekliflerin değerlendirildiği isimler de mevcut.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadeleye hazırlanan Ankaragücü’nde yönetim, oyuncuların geçmiş dönem alacaklarıyla ilgili sorunu çözerken, transfer yasağına konu olan dosyalar üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. Sarı-lacivertlilerde, sözleşmeleri sona erip ayrılan, kiralık oynadıkları için sezon bitiminde eski takımlarına dönen oyuncuların yanı sıra kontratları devam etmesine rağmen, serbest kalma bedellerini ödeyip farklı takımlara giden oyuncular nedeni ile kadroda önemli bir revizyon yaşanıyor. Başkent ekibi, kalesinden forvetine kadar tüm mevkilerde önemli bir değişim geçirecek. İbrahim Akdağ’dan sonra Alper Potuk’un da takımdan ayrılması ile orta sahadaki boşluk daha da derinleşti. Antrenmanlara çıkmaya devam eden ancak diğer kulüplerden gelen tekliflerin değerlendirildiği isimler de mevcut.

SÜPER LİG EKİPLERİNE TRANSFER OLDULAR

Ankaragücü’nde kaleciler; Korcan Çelikay, Ricardo Freidrich ve Furkan Bekleviç’in sözleşmesi sona erdi. Bir anlamda kalenin çehresi yeni sezonda tamamen yenilenecek. Korcan’ın Süper Lig’in yeni ekibi Altay ile yakın temasta olduğu belirtiliyor. Savunmada, tecrübeli oyuncular Stylianos Kitsiou, Tiago Pinto ve Erdi Dikmen’in sözleşmesi sürüyor. Kulusiç, Pazdan, Sarlija ve Atilla, Beştepe’den ayrıldı. Pazdan, ülkesinde daha önce oynadığı takımla 2 yıllık mukavele imzaladı. Hem savunmada hem de orta alanda görev yapabilen Atakan’ın da mukavelesi devam ediyor.
Ankaragücü’nün en büyük kaybı orta alanda yaşadığı görünüyor. Kanatlarda oynayan isimlerden Saba, sözleşmesinin sona ermesinin ardından Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor ile anlaştı. Kiralık olarak sarı-lacivertlilere gelen Diousse ile Paintsil, sezon bitiminde eski takımlarına döndü. Orkan Çınar’ın mukavelesi biterken, sözleşmesi devem etmesine rağmen İdriz Voca, yönetim ve teknik kadronun takdiri ile takımdan gönderildi. İbrahim Akdağ, karşılıklı anlaşma sonunda Beştepe’ye veda ederken, Alper Potuk da Süper Lig temsilcisi Çaykur Rizespor ile 2 yıllık anlaşma imzaladı.
Bu bölgede; Endri Çekici, Daniel Lukasik, Ender Aygören, Geraldo ve Şahverdi Çetin gibi isimler kaldı.

MÜCAHİT CAN AKÇAY ANKARA DEMİRSPOR’DA

Sarı-lacivertli ekibin forvet hattında ise kiralık sözleşmesi biten Aliou Badji ile sözleşmesi sona eren Emre Güral takımdan ayrıldı. Uzun süren sakatlığı nedeni ile sezonun son 10 maçında forma giyemeyen Norveçli Törger Börven’in ise kontratı sürüyor. Ancak Kitsiou ile birlikte Börven, takımlara antrenmanlara çıkmaya devam etmelerine rağmen, Süper Lig ekiplerinden gelen teklifler olduğu için, hem kendileri hem de kulüp bunları değerlendirmeye almış durumda. Başkent ekibinde; Ali Kaan Güneren, Alperen Babacan, Embiya Ayıldız gibi geçen sezon transfer edilen isimlerin sözleşmeleri devam ediyor. Geride kalan sezonun başında Konyaspor’dan alınan, devre arasında ise Hekimoğlu Trabzonspor’a kiralanan Muhammed Can Akçay, Ankaragücü’nden ayrıldı ve TFF 2. Lig’in başkent temsilcilerinden Ankara Demirspor’a imza attı.
Transfer tahtasını açmaya çalışan Ankaragücü’nün; Hasan Hüseyin Acar, Akın Alkan, Erdem Özgenç, Yasin Güreler, Yusuf Abdioğlu, Owusu Kwabena, Cem Ekinci, Elias Cobbaut ve Bahadır Han Güngördü ile anlaştığı belirtiliyor.

Bütün bölgelerin alternatifi azaldı


BOKSUN YÖNETİCİLERİNDEN BAŞKAN KOCA’YA ZİYARET

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile başkan vekili Hasan Kartal, Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca’yı makamında ziyaret etti. Gözgeç ve Kartal, Faruk Koca’ya yeni görevinde, Ankaragücü’ne de başlayacak sezonda başarılar diledi.
Ankaragücü’nün ilerleyen süreçte boks şubesini kurma yönünde çalışmaları olacağını aktaran Koca, Gözgeç ve Kartal’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

HALTERDE 2 KÜRSÜ

Haberin Devamı

Afyon’da 6-10 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen Gençler ve U-23 kategorisi Türkiye Halter Şampiyonası’nda, Ankaragücü’nden iki sporcu kürsüye çıkma başarısı gösterdi.
Sarı-lacivertlilerin genç sporcularından Melisa Güneş, koparma, silkme ve toplamda elde ettiği derecelerle, Türkiye şampiyonu oldu.
Güneş, silkmedeki 78 kilo kaldırışı ile Türkiye rekoru kırdı.
Nazlı İrem Özer ise toplamdaki derecesi ile Türkiye ikinciliğini kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!