Bu son olsun

Güncelleme Tarihi:

Bu son olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2022 16:24

Hürriyet Ankara’nın haberi ses getirdi, ABB, Ankara Kalesi’nin tarihi surlarındaki aşk yazıları için harekete geçti. Belediye ekipleri, bir kez daha özel solüsyon karışımıyla surlarda temizlik çalışması yaparak yazıları sildi. Bu son olsun, Ankara Kalesi temiz kalsın.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Kalesi’nin tarihi surlarına yazılan yazıların silinmesi için temizlik çalışması yaptı. ABB Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı temizlik ekipleri, tarihi duvarlara zarar vermeyen özel solüsyon karışımı kullanarak sprey boya ve kalemlerle yazılan yazıları sildi. Belediye yetkilileri, çalışmayla ilgili Hürriyet Ankara’ya şu bilgileri verdi:

Bu son olsun


DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ

“Ankara Kalesi surları ve duvarları, bilinçsizce muhtelif boyalarla tahrip ediliyor. Temizlik ekiplerimiz her ne kadar rutin olarak genel temizlik, yıkama ve yazı silme faaliyetleri gerçekleştirse de tahribat devam ediyor. Bu bir kültürel miras, bu şekilde kaleye zarar verenleri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu son olsun


KARIŞIMLA TEMİZLİK YAPIYORUZ

Ekiplerimiz Koruma Kurulu kararlarına istinaden özel yöntemler kullanarak bu görsel kirlilikle mücadele ediyor. Çalışmalarda, yüksek basınçlı buhar, su, saf aseton ve özel sıvı boya sökücüler kullanılıyor. Tarihi duvarlara zarar vermeyen özel solüsyon karışımla temizlik yapıyoruz. Bunun yanında Saha Kontrol Ekipleri’miz rutin olarak Ankara Kalesi ve çevresini denetlemektedir. Hava şartları ve insan yoğunluğu göz önünde bulundurularak rutin çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Bu son olsun


‘KALEDE MOBESE BU YÜZDEN ŞART’

Haberin Devamı

Öte yandan Ankara Kalesi sokaklarındaki aydınlatma direklerinden bazılarının çalındığına, lambaların da kırıldığına dikkat çeken kale esnafı, “Kalede MOBESE işte bu yüzden şart” dedi. Güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini yineleyen kaledeki bir esnaf, bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Maalesef tarihi Ankara Kalesi’ne yeterince sahip çıkılmıyor. Kaleye konulan lambalı direklerin son hali perişan. Kiminin lambası kırılmış, kimi yerinden sökülüp çalınmış. Kalede MOBESE işte bu yüzden şart. Kim ne zaman, nasıl yaptı bilinmiyor. Madem bu şekilde aydınlatma direkleri konuldu, yatırım yapıldı, bu yatırıma da sahip çıkılmalı. Polis burada gece saat başı dolaşıyor. Gündüz de devriye atıyor. Ama buranın düzenli güvenliğini ANFA’nın sağlaması gerekiyor. Turistik yer olması nedeniyle kalenin girişinden itibaren belli yerlerde güvenlik noktaları olmalı. Gelen turist güvenliği hissetmeli. MOBESE kurulmalı. Böyle olduğu zaman caydırıcı olur.”

Bu son olsun

Haberin Devamı

14 ŞUBAT 2022
Hürriyet Ankara, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “AŞK YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAK” manşetiyle, aşklarını tarihi Ankara Kalesi’nin surlarına yazı yazarak ilan eden duyarsızlara dikkat çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!