Bu skor ağır oldu

Güncelleme Tarihi:

Bu skor ağır oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2021 00:13

Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, umutlu geldikleri deplasmanda, maçın başında yedikleri golün tüm planlarını bozduğunu belirtip, “Bu müsabakayı bir an önce unutup Karagümrük karşılaşmasına bakmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Süper Ligin 18. haftasında Galatasaray’a deplasmanda 6-0 yenilen Gençlerbirliği’nde yüzler asık. Bu sezon şu ana kadar çıktığı müsabakalardaki en farklı mağlubiyetini alan kırmızı-siyahlılar, 19 puanda kaldı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, farklı skordan dolayı üzgün olduklarını belirtip, “Karşılaşma hakkında konuşacak çok şey yok. Beklemediğimiz bir skor oldu. İstanbul’a umutlu gelmiştik ancak erken yediğimiz gol bizi moral ve motivasyon olarak geri itti. Sonrasında yaptığımız bireysel hatalar mağlubiyete neden oldu. Galatasaray’ı galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bir sonraki maçımızı düşünerek 3 sarı kartlı oyuncularımızı oyundan almak zorunda kaldık. Altyapımızdan gelen 7-8 arkadaşı oynattık. Camiamızı üzdük. Bunu unutup önümüzdeki Fatih Karagümrük maçına bakacağız. İyi bir takımız, iyi bir oyuncu grubumuz var ama sahada istediklerimizi yapamadık. Bu da bize bir ders olur” diye konuştu.

Bu skor ağır oldu


ÜBEYD’E DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Kaplan, çıktığı ilk Süper Lig müsabakasında 6 gol yiyen kaleci Übeyd Adıyaman’a destek vererek, “Takım olarak geçmiş maçlardaki oyunumuzu oynayamadık. Übeyd iyi bir kaleci. Süper Lig’deki ilk maçını oynadı. Bir heyecan, stres ve gerginliği vardı. Yediği erken gol onu da moral olarak çok olumsuz etkiledi. Biz Übeyd’e güveniyoruz. O, iyi bir kaleci. Gençlerbirliği, ilerleyen dönemde Übeyd’den çok faydalanacaktır. Onun bu maçtaki hataları bizim için problem değil. Onun arkasında duracağız” ifadelerini kullandı.

BİREYSEL HATALAR ÖN PLANA ÇIKTI

Önlerinde kritik bir Fatih Karagümrük maçı olduğunu hatırlatan Kaplan, şöyle konuştu:
“Elimizdeki oyuncuları o maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Kendimizi o maça odaklamamız lazım. Arda, Candeias ve Sefa kart sınırında olduğu için Karagümrük maçını düşünerek oyundan almak zorunda kaldım. Oyunda dengeyi yakalamışken 2. golü bireysel hatadan yedik. Yine topu ayağımızda tutmaya başlamışken 3. golü kalemizde gördük. Bunlar bizim için sıkıntı oldu ancak bu maçı çabuk unutmamız lazım. Galatasaray’ın yetenekli, iyi, iş çözen oyuncuları var. Biz de genç ve tecrübeli oyuncuları birleştirip bir takım yapmaya çalıştık. İkinci yarıda altyapıdan gelen 6-7 oyuncumuz vardı. Yedek kulübesindeki gençlerimizin hepsini oyuna attık. Zor bir maçı kaybettik. Karagümrük maçına hazırlanacağız. Umarım Sio ve Stancu’yu da hiç olmazsa 15 dakika o maçta kullanabilirsek iyi olur. Çünkü 3. bölgede sıkıntımız var. Galatasaray karşısında üretkenliğimiz yoktu. Pozisyon bulmakta zorlandık. Karşımızda 2 haftadır puan kaybeden bir takım vardı. Bizim maç onlar için dönüm noktasıydı.”

FARKLI BİR OYUNCU GURUBU OLACAK

“Bu statta, 6-0’lık bir maçı Ankaragücü ile de yaşamıştık. Daha sonraki maçta kazanmıştık. Futbolda böyle şeyler var. Karagümrük karşılaşmasına çok farklı gözlerle bakacağız. Sakatlar, cezalar, takıma katılacaklar olacak. Farklı bir oyuncu grubuyla Karagümrük maçına çıkacağız, evimizde kazanmak istiyoruz bizim için önemli bir maç. Berat bizim için önemli bir futbolcuydu. Para da kazandırıp gitti ancak bizim için bir kayıp. Bizim yeni Beratlar çıkarmamız lazım. Ya alt yapımızdan ya da pilot takımımızdan ya da eldeki mevcut kadrodan. Onun boşluğunu doldurmak için görüşmelerimiz var. Hem yurt içinden hem de yurt dışından. Bir savunma oyuncusu, 2 orta saha bir de santrfor almak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!