Bu sevgi bitmez

Güncelleme Tarihi:

Bu sevgi bitmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2021 08:30

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde başkent Ankara’da gündüz gerçekleştirilen anma törenleri akşam da devam etti.

Haberin Devamı

Atatürk’ün istirahatgâhı Anıtkabir, akşam da ziyaretçi akınına uğradı. Gündüz binlerce vatandaşın akınına uğrayan Anıtkabir, açık olduğu akşam saat 21.00’e kadar da ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Anıtkabir’e gelen ziyaretçiler mozoleye çiçekler bıraktı, dualar okudu.

Bu sevgi bitmez


ANITKABİR’E PEDALLADILAR

Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi üyeleri Ata’nın anısına pedal çevirdi. Akşam saatlerinde Gençlik Parkı’nda bir araya gelen bisikletliler, sıra halinde Anıtkabir’e kadar bisiklet sürdü. Anıtkabir girişinde bisikletlerini park eden grup üyeleri Atatürk’ün kabrini ziyaret etti.

Bu sevgi bitmez


110 KİŞİLİK DEV KADROYLA TARİHİ SÜREÇ ANLATILDI

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi’nin anma etkinliğinde Kurtuluş Savaşı’ndan Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı 10 Kasım’a kadar yaşanılan tarihi sürecin tiyatral bir gösterisi sunuldu. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde TUBİL Halk Dansları Topluluğu 110 kişilik bir ekiple ve 480 farklı kıyafetle Erzurum ve Sivas kongreleri Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ve ardından tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda yapılan reformlar sahnede canlandırıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içenler olarak hep burada olacağız. Yılmayacağız, bıkmayacağız doğru yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Işığı ışığımız, sevgisi umudumuz, fikirleri pusulamız, O’nun yolundan yürüyecek çocuklar yetiştirmek ise borcumuz” dedi.

ATA’NIN EŞYALARI GÖRÜLEBİLECEK

Bu sevgi bitmez

Sergi 19 Kasım akşamına kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

İkinci TBMM Binası olarak kullanılan Cumhuriyet Müzesi’nde Atatürk’ün bugüne kadar sergilenmemiş 31 kişisel eşyası ziyarete açıldı ‘Atatürk Eşyaları’ sergisinde Atatürk’ün son dönemlerinde hastayken kullandığı mendili, sabahlığı, çantası, gözlüğü, pijaması, çay ve fincan takımı gibi eşyalar da yer alıyor.

Bu sevgi bitmez


CUMHURİYET DÖNEMİ KIYAFETLERİ

Çankaya Belediyesi 100. Yıl Çankaya Evi İş ve İstihdam Kursları Merkezi’nde giyim atölyesinde eğitim gören kadınlar, Atatürk’ün anısına kıyafet sergisi açtı. Kursiyer kadınların hazırladıkları Cumhuriyet dönemini yansıtan kıyafetler beğeni kazandı.

FOTOĞRAFLAR VE MÜZİKLE ANILDI

Haberin Devamı

Bu sevgi bitmez

Sergi, 14 Kasım akşamına kadar görülebilecek.

Mamak Belediyesi, Sevda Cenap And Müzik Vakfı ile ortaklaşa Mustafa Kemal Atatürk konulu fotoğraf sergisi ve dinleti programı düzenledi. Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleşen sergide Atatürk’ün fotoğrafları sergilendi, Cumhuriyet döneminin sevilen parçaları çalındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!