Bu sene 17 kilometresi tamamlanacak

Güncelleme Tarihi:

Bu sene 17 kilometresi tamamlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2021 03:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan Yolu projesine ilişkin, “2021 içinde 14 kilometre daha tamamlayarak 17 kilometreye ulaşacağız. Haziran sonu hedefimiz ise Saray Kavşağı'nı bitirerek hizmet almak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara-Kahramankazan Yolu şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, geçen yıl çok büyük projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, 2021 yılına da çok hızlı bir geçiş yaptıklarını söyledi. Gelecek günlerde Ankara için çok önemli gelişmeler olacağı bilgisini veren Karaismailoğlu, “Kızılcahamam Tüneli'ni Cumhurbaşkanı’mızın katılımıyla görkemli bir törenle Ankaralıların hizmetine sunacağız. Nallıhan Yolu’nun da geçtiğimiz hafta ihalesini yaptık. Onu da en kısa sürede sonuçlandırıp bu bağlantıyı da kısa zamanda bitirip Ankaralıların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bu sene 17 kilometresi tamamlanacak


HAZİRANDA SARAY KAVŞAĞI AÇILACAK

Karaismailoğlu, Kahramankazan Yolu projesinde ise bu sene içinde 14 kilometre daha tamamlayarak 17 kilometreye ulaşacaklarını ve kavşakları bitireceklerini söyledi. Haziran sonu hedeflerinin ise Saray Kavşağı'nın bitirilerek hizmete alınması olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, “Saray Kavşağı'nın çevre yolları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Onların da sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor. İnşallah haziran sonunda Saray Kavşağı'nı hizmete alacağız” diye konuştu.

SÜRE 35 DAKİKADAN 20 DAKİKAYA DÜŞECEK

Ankara ile Kahramankazan arasındaki seyahat süresini 35 dakikadan 20 dakikaya düşürecek olan yol ve kavşakların 2023’te hizmete açılması için çalışmalar sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, günde ortalama 63 bin aracın geçtiği, önemli sanayi merkezlerine de hizmet veren Ankara-Kahramankazan Yolu, Başkent’in en prestijli kara yolu projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Ankara'nın Bolu yönünde önemli bir çıkış noktası olan proje kapsamında 28.4 kilometrelik bölünmüş yol ile 9 farklı seviyeli kavşak ve 2 adet de hemzemin kavşak yer alıyor. Projede, 2020’de 3.1 kilometrelik bölünmüş yol ile 2 farklı seviyeli kavşak ve 5 kilometrelik servis yolu yapıldı.

Bu sene 17 kilometresi tamamlanacak

Bu yıl projede 14 kilometrelik bölünmüş yol ile 4 adet kavşağın imalatlarının tamamlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!