Bu performansla dipten çıkılmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu performansla dipten çıkılmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2020 09:16

Ankaragücü, geride kalan 24 haftada, 0.83 ortalama ile 20 puan topladı. Lige tutunma barajı 36-37 bandında kalırsa, sarı-lacivertlilerin bundan sonraki süreçte vites yükseltip, 1.5 puan ortalamasını da aşması gerekiyor.

Haberin Devamı

Süper Ligde geride kalan sezonlarda fazla rastlamadığımız şekilde hem zirve hem de kümede kalma yarışında çok büyük bir mücadele ve heyecan yaşanıyor. Şampiyonluk yolunda; Medipol Başakşehir, Trabzonspor, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor baş başa giderken, Beşiktaş, Alanyaspor ve Fenerbahçe az da olsa umutlarını korumaya çalışıyor.
Alt taraf ise tam anlamıyla bir yangın yeri. Kayserispor, son maçında Göztepe’yi 1-0 yenip, puanını 19 yaptı ve alt grubun ateşini iyice yükseltti. 27 puana sahip Yukatel Denizlispor ve Gençlerbirliği’den başlayan grupta; 26 puanlı Antalyaspor, 24 puanı bulunan BTC Turk Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor (Bu takımların bir maçı eksik) 22 puanlı İttifak Holding Konyaspor, 20 puana sahip Kasımpaşa ve Ankaragücü ile 19 puanlı Hes Kablo Kayserispor, tehlike hattından kurtulmanın hesabı içinde.

ANKARAGÜCÜ’NÜN GALİBİYET SAYISI DÖRT

Sezona sıkıntılı başlayan ve ikinci yarı ile birlikte transfer yasağını açan Ankaragücü, hem iç sahada hem de deplasmanda hemen hemen aynı performans ortaya koydu. Başkent’te 12 maça çıkan sarı-lacivertliler; 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi alırken, dış sahada oynadığı 12 müsabakada da 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi alıp, 20 puan topladı.
24 hafta geçilirken, toplam 4 galibiyeti bulunan Ankaragücü, 20 puanı, 0.83 ortalama ile kazandı. Ligde kalma puan barajı 36-37 olarak düşünüldüğünde, Ankaragücü’nün kalan 10 maçta en az 16-17 puan alması gerekiyor. Bu da puan ortalamasının 1.5’in üstüne çıkması anlamına geliyor.

27 PUANLI BURSASPOR LİGDEN DÜŞTÜ

Süper Ligin kendine özgü yapısı, özellikle son haftalarda sürpriz sonuçların çıktığını gösteriyor. Geride kalan sezon 24. hafta geçildiğinde 30 puana sahip olan Ankaragücü, sezonu 40 puanla, 13. sırada bitirdi. Aynı sezon 24. haftayı 27 puanla tamamlayan Bursaspor, sezon sonunda küme düşerken, 26 puana sahip Göztepe, lige tutunmayı başardı. Biten sezonun 24. haftasında; 22 puanlı Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 21 puana sahip Akhisarspor, lige veda etti.
Kalan haftalar, rakipler ve fikstür göz önüne alındığında, Ankaragücü’nün vites yükseltmesi, Gençlerbirliği’nin de daha dikkatli olması gerektiğini ortaya koyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!