Bu kafede engel yok

Güncelleme Tarihi:

Bu kafede engel yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 19:38

Kahramankazan Belediyesi, işletmesinden aşçılığına tüm işleri engelli bireylerin yaptığı ve elde edilecek gelirin engelli bireylere bırakıldığı Engelsiz Kafe’yi hizmete açtı.

Haberin Devamı

Engelsiz Kafe’de farklı engellere sahip 11 engelli birey çalışıyor. Kafede, işletmesinden hazırlanan yemek ve içeceklere, bunların müşterilere ikram edilmesine kadar tüm işler engelli bireyler tarafından yapılıyor. Engelsiz Kafe’de çalışan tüm engelli bireylerin sosyal güvenceleri Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca, kafeden elde edilen gelir de burada çalışan engelli bireylere bırakılıyor. Engelli bireyler böylece hem sosyal güvenceye sahip olurken hem de kendi işlerinin patronu olmuş oldu.

KENDİ İŞİMİZİN SAHİBİYİZ

Kafede çalışan Devrim Arda Bozkurt, kendilerine güvenilerek böyle bir fırsat sunulduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, “Kendi işimizin sahibiyiz artık. Ankaralıları kafemize bekliyoruz” dedi. Rıza Metin de kafelerini en iyi şekilde işleteceklerini ifade ederek, “Engellilerin de şans tanındığında neler yapabileceğini göstermek istiyoruz” diye konuştu. İki çocuğu Engelsiz Kafe’de çalışan Emine Sezer ise “Çocuklarımız burada hayata katılıyor. Hayatın bir parçası oluyorlar. Bunun için çok gururluyuz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞAN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da ilk iş gününde kafe çalışanlarını yalnız bırakmayarak, onlarla birlikte mutfağa girdi. Belediye olarak ürettikleri tüm hizmet ve projeleri engelli bireyleri göz önünde bulundurarak hayata geçirdiklerini belirten Oğuz, “Yeter ki gönüller, yürekler engelli olmasın. En büyük engel sevgisizlik. Engelleri hep birlikte aşabiliriz. Kafe, engelli kardeşlerimizin fırsat verildiğinde tüm engelleri nasıl aştığını gösterecek. Kafemizde çalışan kardeşlerimizin sayısını da önümüzdeki günlerde arttıracağız” ifadelerini kullandı.

Bu kafede engel yok

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümünde açılan kafenin ilk menüsü ise üzüm hoşafı ve ekmek oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!