Bu duygunun tarifi yok

Güncelleme Tarihi:

Bu duygunun tarifi yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2022 16:01

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde düzenlediği Pençe-Şimşek harekâtında görev alan Uzman Çavuş İbrahim Yüzer(27), geçen yıl nisan ayında teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanarak, sağ bacağı ve kolunu kaybetti.

Haberin Devamı

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) 15'e yakın ameliyat geçiren Yüzer'e, iki ay önce protez bacak takıldı. Yüzer'e geçtiğimiz günlerde de biyonik kol takıldı. Gazi Yüzer, “İlk kez eşimin elini tutup, gezdiğim zamanki duygunun tarifi yok” dedi. Yaklaşık bir yıllık tedavisi tamamlanıp, taburcu olan Yüzer, eşi ile parkta yürüyüş yaptı. En büyük destekçisinin eşi Funda Yüzer olduğunu belirten İbrahim Yüzer, hastanedeki düğüne tekerlekli sandalye ile katıldığını şimdi ise gayet iyi bir şekilde yürüdüğünü söyledi. 32 farklı kavrama özelliğine sahip kolu sayesinde parmaklarını tek tek hareket ettirebildiğini belirten Yüzer, şunları söyledi:

Bu duygunun tarifi yok


UMUDUMU HİÇBİR ZAMAN YİTİRMEDİM

“Artık her yere yürüyerek gidebiliyorum. Gezebiliyorum. Biyonik kolumla günlük işlerimin hemen hepsini halledebiliyorum. Bir senedir neredeyse hiç ayağa kalkmamıştım. İlk kez eşimin elini tutup, gezdiğim zamanki duygunun tarifi yok. Süreç çok zorluydu. Ama inandıktan sonra insanın başaramayacağı hiçbir şey yok. Eşim sayesinde inandım ve umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Kolum ve bacağım gitti ama eşim daima yanımdaydı ve bu zamana kadar eksikliklerimi hep o tamamladı. Şu anda da protezlerle mutluyum. Eşim de yanımda ve her işimi kendim görebiliyorum. Yeni kolumda klavye kullanma modu bile var. Gündelik hayattaki bütün işlerimi yapabiliyorum.” 

Bu duygunun tarifi yok

Pençe-Şimşek gazisi İbrahim Yüzer, geçen temmuz ayında tedavi gördüğü GATA’da iki yıldır nişanlı olduğu Funda Yüzer ile dünya evine girmişti

BAKMADAN GEÇME!