Bu duvarlar konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Bu duvarlar konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2022 14:21

Sincan’ın rengârenk duvarları, sporculardan sanatçılara çok sayıda isme ve sosyal mesajlara ev sahipliği yapıyor. Atatürk Caddesi’nden giriş yapanları karşılayan ‘konuşan duvarlar’ büyük ilgi topluyor.

Haberin Devamı

Sincan’a Atatürk Caddesi’nden giriş yapanları, ‘konuşan duvarlar’ karşılıyor. Sincan Belediyesi’nin tren hattının dış duvarına yaptığı bir kilometreye yakın uzunluktaki grafiti çalışmalı duvar büyük dikkat çekiyor. Duvarda, Halil Mutlu, Mete Gazoz, Rıza Kayaalp gibi milli sporculardan toplumca çok sevilen Barış Manço, Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi sanatçılara, Yeşilcam’ın unutulmazları Münir Özkul, Adile Naşit, Kemal Sunal gibi isimlerden düşünürler ve bilim insanlarına birçok farklı isim yer alıyor. Tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin, Fuzûlî’nin, İmam Gazali’nin şiirleri ve sözleri ile sosyal mesajlar verilen duvarda, hayvanlarla ilgili “Satın alma sahiplen” sloganı da bulunuyor.

Bu duvarlar konuşuyor


SOSYAL MESAJLAR DA VERİLİYOR

Kan bağışının önemi, emniyet kemerinin gerekliliği gibi sosyal mesajların vurgulandığı çalışmada “Bağımlı olma özgür ol” sloganıyla bağımlılıklarla mücadeleye, “Geleceğini susuz bırakma” mesajıyla da tasarruf ve israf konularına dikkat çekiliyor. Malazgirt Zaferi’nden Osmanlı Devleti’ne tarihsel konuların resmedildiği duvarda Cumhuriyet’in ilanı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü de yer alıyor. Sincan Belediyesi’nce ilçede yapılan çalışmaların da resmedildiği duvarda tamamlanan ve devam eden projelere de yer veriliyor. Atatürk Caddesi’ndeki duvar vatandaşların büyük beğenisini topluyor.

Bu duvarlar konuşuyor


YAYGINLAŞTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Grafiti çalışmalarının ilçeye ayrı bir renk kattığına dikkat çeken Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Sincan’ın estetik görünümüne katkı sağlayan bu çalışmalar büyük beğeni topluyor. Önce alt geçitlerimizde uyguladık, sonra Atatürk Caddesi’nde yaptık. Modern ve estetik görüntü Sincan’a ayrı bir renk kattı. Vatandaşlarımızın da dikkatini çekiyor. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Emeği geçen sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Bu duvarlar konuşuyor


ALTI AYDA YAPILDI

Haberin Devamı

Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından konuları belirlenen ve tasarlanan görseller, geçen yıl uygulama ekibi tarafından duvara işlendi. Bin 914 metrekarelik uygulamalar, iki parti halinde, toplam altı aylık bir çalışmayla ortaya çıktı. Bakımı düzenli olarak yapılan duvarda solan, kirlenen veya akan yerlerin tadilatı da gerçekleştiriliyor.

Bu duvarlar konuşuyor


ALT GEÇİTLERDE DE UYGULANDI

Sincan’da Atatürk Caddesi’nin yanı sıra Çağlayan Alt Geçidi’nde doğa ve orman figürleri, Lale Alt Geçidi’nde de denizaltı canlılarını yansıtan grafiti çalışmaları yer alıyor. Üç boyutlu çalışmalar da alt geçitleri kullananlara farklı bir görsel ortam sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!