Bu atölyede dayanışma var

Güncelleme Tarihi:

Bu atölyede dayanışma var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2020 10:04

Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği’nin atölyesinde ‘Afgan Mülteci Kadınlar’ ve ‘Esat Ahalisi’ adlarıyla bir araya gelen 5 Türk, 5 Afgan kadın, yüz süperliği ve sabun üretiyor.

Haberin Devamı

Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği, koronavirüs salgını sürecinde Çankaya Büklüm Sokak’taki atölyesinde ‘Afgan Mülteci Kadınlar’ ve ‘Esat Ahalisi’ adlarıyla bir araya gelen 5’i Türk 5’i Afgan toplamda 10 kadınla birlikte yüz siperliği ve sabun üretiyor. Genel Koordinatör Özgür Tüfekçi, salgın sürecinin özellikle de günübirlik işlerde çalışarak geçinmeye çalışan mültecileri çok zor durumda bıraktığını belirterek, “Salgından dolayı hizmet sektörünün neredeyse durmaya yakın bir hale gelmiş olması, zaten yoksullukla cebelleşen bir kitleyi açlıkla karşı karşıya bıraktı. Çünkü kayıtlı ya da kayıtsız bu insanlar, emeğe dayalı günübirlik işlerde çalışıp, eve götürdükleri 40-50 lira ile hayatı akıtmaya çalışıyorlar. Biz de bu süreçte mülteci kadınlarla birlikte bir şey üretmek istedik.

Bu atölyede dayanışma var


10 KİŞİ FAALİYETTE

Haberin Devamı

Afgan mülteci kadınlar, bu toplumsal dayanışmanın bir parçası olmayı çok arzu ettiler. ‘Sonuçta bu topraklarda, Türkiye’de yaşıyoruz. Var olan bu dayanışmanın bir parçası olalım’ dediler. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin malzeme desteği ile ihtiyaç duyulan kuruluşlara ulaştırılmak üzere yüz siperliği üretilmeye başlandı. Bu maskeleri çeşitli sağlık kuruluşlarına elimizden geldiğince teslim etmeye başladık. Atölyemizde hali hazırda gönüllü, bu semtte oturan, insanların kendi inisiyatifleriyle oluşturmuş olduğu bir yapı var. Şu anda çalışan 5 Türk, 5 Afgan kadın olmak üzere 10 kişi düzenli olarak faaliyette. Aynı zamanda Afgan mülteci kadınlar gerek mülteci ailelere gerek yoksul mahalleliye dağıtılmak üzere sabun üretimi de yapıyorlar. Bir süre bu şekilde faaliyetlerimizi yürüteceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!