Boşanma davası süren karısını bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

Boşanma davası süren karısını bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 00:00

Ankara’da cadde ortasında karısını bıçaklayan kişi, linç korkusuyla karakola sığındı. Zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Boşanma davası süren karısını bıçakladı

Ankara’da bir kadın, boşanma davası süren eşi tarafından bıçaklandı. Karapürçek’te bir okulda öğretmen olarak görev yapan 2 çocuk annesi Şirin Ş, Aydınlıkevler Mahallesi Çevreli Caddesi’nde, boşanma davası süren eşi Mehmet Ş, tarafından  bıçaklandı. Kalçasından ve bacaklarından  yaralanan kadın, ambulansla kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayın ardından çevredekilerce linç edileceği korkusuyla bir karakola sığınan Mehmet Ş, polislerce gözaltına alındı. Emniyette ifadesine başvurulan zanlı sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

ÜÇ KEZ KORUMA KARARI

Şirin Ş, 10 yıldır şiddet gördüğünü belirterek, boşanmak istemeyen eşinin kendisini ve ailesini sürekli ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Olay anında eşi Mehmet Ş’nin öncelikle kalbinin olduğu tarafa bıçağı sapladığını, daha sonra da arkasından bıçak darbeleri aldığını anlatan Şirin Ş, bıçaklanma anında 9 yaşındaki oğlunun da yanında her şeye şahit olduğunu söyledi. Mahkemeden 3 defa koruma kararı verildiğini  belirten Şirin Ş, şöyle konuştu:

“NEYE GÜVENECEĞİZ”

“Şu anda üçüncü koruma kararım 2013’ün Ocak ayında alındı. Hala devam etmekte, buna rağmen sürekli tehdit etmekte. Evimize ve evimizin yakınlarına gelmekte, yolumu kesmekte. Dün beni 8 yerimden bıçaklamasına rağmen bu sabah serbest bırakıldı. Şu anda neye güveneceğiz, nereden destek alacağız hiç bilmiyorum. Bizi hala telefonla arayarak tehditlerine devam etmektedir. Bana, ‘Yarım bıraktığım işi bitireceğim ve kesinlikle vazgeçmem’ diyor. Bu şekilde devam ederken ben devletimizden destek bekliyorum. O, dışarıda olduğu sürece benim, çocuklarımın ve ailemin kesinlikle can güvenliğimiz yoktur. Başımıza gelecek her şeyden sorumludur, çünkü bunu çok açık bir şekilde söylemektedir. Şu anda raporluyum, fakat önümüzdeki haftadan itibaren okula gitmem gerekecek ama nasıl gideceğimi bilmiyorum. Çocuğum da okula gidemiyor. Bu konuda yardım istiyorum ve koruma talep ediyorum.”

Haberin Devamı

“ÖLDÜRÜNCE Mİ İÇERİ ALINACAK”

Şirin Ş’nin annesi de kızının can güvenliği olmadığını belirterek, “Devlet koruyamıyor. Ben her gün karakoldayım ve ona rağmen kızım bıçaklandı. Lütfen devlet kızımı korusun, yeter artık. Bütün anneler ağlıyor. Sadece kızımı korusunlar. Benim kapıma kadar geliyor hala. Niye devlet bunu tutuklamıyor, niye savcı serbest bırakıyor. Birimizi öldürünce mi alacak içeriye. Bu kadar olmaz. Yemin ediyorum bu konu için Başbakan’a kadar gideceğim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!