Boş tarlayı 15 senede tabiat parkına dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Boş tarlayı 15 senede tabiat parkına dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 01:42

Çubuk'ta yaşayan Mustafa Bakar, Almanya'dan Türkiye'ye izinli geldikçe hobi olarak uğraşmak için aldığı boş tarlayı, 15 yılda içindeki göleti, ağaçları, bitkileri ve hayvanlarıyla tamamen bir mesire alanına dönüştürdü.

Haberin Devamı

Gurbette çalışırken memleketine geldikçe toprakla uğraşmak için 15 yıl önce 13 bin metrekarelik arsa alan Mustafa Bakar (54), boş tarlayı içerisinde yetiştirdiği çeşitli ağaçlar, beslediği hayvanlar ve yaptığı kamelyalarla büyük bir tabiat parkına çevirdi. Bakar, yaptığı açıklamada, hobi olarak başladığı bahçenin zamanla büyük bir parka dönüştüğünü ve ilçe halkından da kullanım konusunda sık sık talep geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Yıllardır yurt dışında çalıştım. Burayı hobi bahçesi amacıyla yaptım ve 15 sene emek verdim. Artık hobi bahçeliğinden çıktı ve halka hizmet olsun diye arkadaşlara işletmeleri amacıyla verdik. İlçede böyle bir sıkıntı vardı. Hala da var yani. Çubuk gibi bir yerde bu tarzda birçok yer olması gerekir. Buraya harcadığım parayı ve emeği hesaplayamam. Buranın her şeyi hep kendim yaptım. Tamamen kendi emeğim."
Bugüne kadar tek başına uğraştığını ancak hem içerisindeki yapılar hem hayvanlar hem de bitkilerin bakımını artık tek başına kaldıramayacak duruma geldiğini aktaran Bakar, bu nedenle bir işletme haline dönüştürülmesinin kaçınılmaz hale geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

TABİAT PARKI GİBİ

Hobi bahçesini mesire alanına dönüştüren işletmeci Recep Özbaş ise arkadaşlarıyla bahçeyi görünce hayran kaldıklarına dikkati çekti.
İlçede olmayan bir şeyi yapmak için burasını Bakar'dan doğallığını bozmadan işletmek için kiraladıklarını aktaran Özbaş, "Hayvanları ve tabiatı çok seviyorum. Buradaki göleti, ağaçları, bitkileri ve hayvanları görünce hayran kaldım. Hem burada yaşamak hem de burasını işleterek para kazanmak için ne yapabiliriz diye düşündük. İlçede olamayan bir şeyi yapmak istedik. Burasını kır bahçesi, düğün, nişan, toplantı, çay bahçesi, piknik ve restoran şeklinde kullanılması için istedik. Sağ olsunlar kendileri de bu isteğimizi kırmayarak doğallığını bozmamak şartıyla, tamamen bize tahsis etti" diye konuştu. Alanın, içerisindeki bütün yapılarıyla sanki tabiat parkı yapılmak için özel olarak hazırlandığını vurgulayan Özbaş, yerin merkezden ve gürültüden uzak insanların dinlenmesi ve aileleriyle keyifli bir vakit geçirebilecekleri bir mesire alanına dönüştüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

HAYVANAT BAHÇESİ EKSİĞİNİ KAPATIYOR

Parkta tavus kuşu, ördek, kaz, güvercin, tavuk, köpekle yapay gölde de balık bulunduğu bilgisi veren Özbaş, "Su çıkartmak amacıyla kazılmış ve daha sonra göle dönüşmüş yerin derinliği 7 metredir. Çubuk'ta bir hayvanat bahçesi olmadığı için ziyaretçilerimiz de oldukça fazla. Özellikle çocuklar çok seviyor ve sürekli ziyaret ediyorlar. Aileler ve çocukları göldeki hayvanları seyrederken, çocuklar için ayrıca oyun alanları bulunmaktadır. İnsanlar bir taraftan çaylarını yudumlarken bir taraftan kuş sesleri içerisinde dinleniyor" değerlendirmesinde bulundu. Özbaş, mekanın özellikle gelin ve damatların fotoğraf çektirecekleri doğal bir stüdyo olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!