Bomba gibi patladı

Güncelleme Tarihi:

Bomba gibi patladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2021 03:22

Yenimahalle’de bir apartmanın giriş katındaki dairede gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Duvarı yıkılan ve eşyaların bahçeye saçıldığı evde 2 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Yenibatı Mahalllesi Harb-İş 1 Sitesi’nde bulunan 5 katlı apartmanın giriş katındaki dairede doğal gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Önceki gece yaşanan patlama sırasında evde bulunan ve yaralanan Kenan İzvermez ile engelli kızı Dilara İzvermez hastaneye kaldırılırken anne Fatma ile oğlu Mehmet Akif İzvermez ise olayı yara almadan atlattı. Patlamanın sesiyle kendilerini dairelerinden dışarı atan site sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Emniyet ekipleri, tedbir amaçlı karşı binada oturanları eve girmemeleri konusunda uyararak olayla ilgili soruşturma başlattı. Yenimahalle Belediyesi Yapı Kontrol ekiplerinin yaptığı incelemede, binanın yıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ve Başkent Doğalgaz ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından bina sakinlerinin evlerine girebileceği öğrenildi.

DEPREM OLUYOR ZANNETTİK

Dışarıda kalan vatandaşların bir kısmı akrabalarının yanında giderken, bir kısmı da geceyi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerinde geçirdi. Bina sakinlerinden Gültekin Fersah, “Patlamayı duyduğumuzda deprem oluyor zannettik ancak daha sonra patlamanın farklı olduğunu fark ettik. Bomba gibi patladı” sözleriyle yaşadıklarını anlattı. Site yöneticisi Doğan Aydın ise “Deprem oluyor zannettik önce, kapıdan çıktım herkes koşuşturuyor. İnerken ‘birinci kat yanıyor’ dediler. Evde yaşayan engelli kızımız var, onun durumu biraz kötüydü, babasının yüzü, saçı ve elleri biraz yanmıştı” ifadelerini kullandı.

Bomba gibi patladı


PATLAMANIN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Başkentgaz, itfaiye ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri, patlamanın nedenini öğrenmek için başlattıkları incelemelerini sürdürdü. Polis, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı. Başkentgaz’ın yaptığı incelemenin ardından patlamanın nedenini açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bomba gibi patladı

Büyük korku yaşayan apartman sakinlerinden bazıları geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldı.

Bomba gibi patladı


11 Şubat 2021

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Keçiören’de projesi yapılmamış ve onay alınmamış doğalgaz tesisatı bulunan bir dairede meydana gelen doğalgaz patlamasının 11 Şubat’ta ‘Bu işin şakası yok’ başlığıyla sayfalarına taşımış ve Başkentgaz’ın “Gaz değil ihmal öldürür” uyarısını hatırlatmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!