Böceklerle ilk ders

Güncelleme Tarihi:

Böceklerle ilk ders
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2019 16:00

Ankara Üniversitesi bünyesindeki ‘Böcek Şenlik Okulu’ derslere başladı. Gölbaşı Gökçehöyük İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen ilk derse katılan öğrenciler, öğretmenleriyle beraber böcekleri yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Entomoloji Anabilim Dalı tarafından hayata geçirilen Böcek Şenlik Okulu (BÖŞO) ilk dersini Gölbaşı Gökçehöyük İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. Fakülteye bağlı Bitki Koruma Bölümü Müzesi’ndeki böcek koleksiyonundan yararlanılarak gerçekleştirilen eğitimler ilk olarak öğretmenlere verildi. Ardından gerçekleştirilen sunu ve atölye çalışmalarıyla çocukların böcek korkusunu yenmesi amaçlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren BÖŞO Program Yürütücüsü Cem Özkan şunları söyledi:

Böceklerle ilk ders


KORKU YÜZDE 1’E DÜŞTÜ

“Eğitimler sayesinde böceklere olan korku yüzde 80’lerden yüzde 1’lere kadar düştü. Eğitim sonrası, çocuklar ve öğretmenleri, böceklerin besin zincirindeki önemini öğrendi. Ekoloji konusunda duyarlılık sahibi oldu. En azından ‘en iyi böcek ölü böcek’ yanılgısından kurtuldular. Eğitimler öncesi yapılan anketlerde ise hedef kitlenin böcekler hakkında negatif düşüncelere sahip olduğunu tespit etmiştik. Eğitimler sonrasında aynı hedef kitle tür sayısı bakımından dünyadaki en büyük grubunu oluşturan böceklerin ‘dünyayı döndüren canlılar’ olduğunu öğrenmiş oldu.”

Böceklerle ilk ders


BAKMADAN GEÇME!