Bizler kendimizi hazır tutuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bizler kendimizi hazır tutuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2020 23:20

Tecrübeli oyuncu, liglerin bundan sonraki süreçte oynanacağı kanaatinde olmadığını belirtip, “Yetkililer bir çözüm yolu bulma konusunda uğraş veriyor. Bize düşen beklemek ve kendimizi yarın maçlar oynanacak gibi hazırlamak” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Portekizli sol bek oyuncusu Tiago Pingo, şu an kimsenin ne olacağını bilinmediğini belirtip, “Bizim görevimiz maksimum şekilde fiziksel durumumuzu korumak. Buna dikkat ediyoruz” diye konuştu.
Ankara’da ailesi ile birlikte evde olduklarını ve dışarı çıkmadıklarını dile getiren Pinto, şöyle konuştu:
“Herkes iyi. Evde olduğumuz için etkilenmiyoruz. Futboldan önce insan sağlığı her şeyden önemli. Ankaragücü’nde antrenman durumunun ne olacağını şu anda bilemiyoruz. Verilen tarihlerin, bir sonraki güne ertelenmesi durumu var. Diğer kulüplerde, şu an kimse ne olacağını bilemiyor. Bireysel olarak çalışmalarımızı evde yapıyoruz. Evde malzemelerimiz var. Temel işimiz bu. Yüzde yüz noktaya hazır gelemezsiniz, bu süre zarfında kendinizi hazır tutmalısınız. Bizim görevimiz maksimum şekilde fiziksel durumumuzu korumak. Buna dikkat ediyoruz.”

SORUN BÜYÜK VE HAYATI KORUMAK ÖNEMLİ

“Ligin durumunun ne olacağını şu anda kimse bilemez. Fakat Süper Lig şu şekilde tamamlanamaz. Bundan sonrasında oynanacağı kanaatinde değilim. Ama biz sanki oynanacak ve tamamlanacak gibi kendimizi hazırlamalıyız. Bu ligin, bu şartlarda tamamlanabileceği kanaatinde değilim. İnsan hayatı esastır ve bunu korumak önemlidir. Bu iş nereye gidecek bilemiyoruz. Bazı haberleri görüyoruz. Yaşlı insanların sokağa çıkmaması gerekiyor. Siz enfekte oluyorsunuz ama hiç hissetmiyorsunuz, fakat virüsü taşıyorsunuz. Büyük annemize, dedemize ve çocuklara bulaştırabiliriz. Taşıyıcı olarak kalabiliriz. Bu çok büyük bir sorun ve hayatı korumak gerekiyor. Her şeyden önce insan sağlığı düşünülmeli.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNET DUYUYORUM

“Ben var olan duruma bakmak gerektiğine inanıyorum. Yeni bir dünya olmayacak ama eskisi gibi de olmayacak. Kendimizi güçlü kılmalıyız. Bakış açımızı değiştirmeliyiz. Yeni dünyayı anlamlı kılacak, daha duyarlı olacak ve yeni dünyada yapılması gereken mental anlayışa sahip olmalıyız. Bence bu bir uyarı. Bugün koronavirüs salgınının ortaya çıkması insan sağlığı için bir uyarı. Düşüncemizi her anlamda değiştirmeliyiz. Dışarıda saatlerce çalışmak zorunda kalanlar var. Doktorlar, hemşireler saatlerce çalışmak zorunda kalıyor. Onlara minnet duygularımı gönderiyorum. Onlar insan sağlığı için uğraşıyorlar ve kendi hayatlarını riske atıyorlar.”

MUTLUYUM, MUTLU OLMAK ZORUNDAYIZ

“Mutluyum, hepimiz mutlu olmak zorundayız. İnsanlık bir şekilde bu sorunu atlatacaktır. İyi düşünmek lazım, iyi insan olmak lazım. Yaşlılara yardımcı olmalıyız. Toplumu küçük çocuğa benzetebiliriz. Bazen böyle olaylar, toplumsal iyi davranışları ortaya çıkmasını sağlar. Bu enerji, bütün insanlığın büyük sorunun üstesinden gelmesini sağlayacaktır. 3 ay sonra mı olur 3 hafta sonra mı olur bilemiyoruz ama insanlık galip gelecektir. Akaragücü’nde şu ana kadar koronavirüs testi pozitif çıkan olmadı. Böyle bir sorun yok. Öyle bir şey olsa bilirdik. Zaten kulüpler bununla ilgili açıklamayı yapıyor.”
Bu sezon sarı-lacivertli forma ile 21 maça çıkan Pinto, son olarak 23 Şubat’ta oynanan başkent derbisinde Gençlerbirliği’ne karşı forma giydi ve sonrasında yaşadığı sakatlıktan dolayı takımdan ayrı kaldı. Portekizli futbolcu, bu sezon gol sevinci yaşamazken, 6 kez sarı kart gördü.

Haberin Devamı

ERZAK YARDIMINA DESTEK

Haberin Devamı

Ankaragücü takım kaptanlarından İlhan Parlak, eski takım arkadaşı Fenerbahçe’nin kalesini koruyan Altay Bayındır’ın başlattığı erzak yardımı kampanyasına katıldı. Tecrübeli oyuncu, daveti kabul ederken, İttifak Holiding Konyaspor kaptanı Selim Ay’ı da kampanyaya destek olmaya çağırdı.
İlhan Parlak, sosyal medya hesabındaki paylaşımında; “Böyle zorlu bir süreçte bu güzel düşüncen için teşekkürler Altay Bayındır kardeşim. Kavuşturulmuş eller davetini kabul ediyorum ve bende bin ailenin erzak ihtiyacını karşılıyorum. Gün birlik beraberlik günü” ifadelerini kullandı.
Altay Bayındır’ın bu davetine daha önce de şu an Beşiktaş forması giyen ve Ankaragücü’nde beraber oynadığı takım arkadaşlarından Umut Nayır da kayıtsız kalmamış ve bin aileye erzak yardımında bulunacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!