Bizim hedefimiz doğrudan Süper Lig

Güncelleme Tarihi:

Bizim hedefimiz doğrudan Süper Lig
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2021 16:52

Kaliteli ve rekabetçi bir kadro yapısına sahip olduklarını vurgulayan Dalcı, “Ligin, 4-5 hafta sonra üst sıraya oynayanlar ve diğerleri olarak ikiye ayrılacağını düşünüyorum. Bizim için yenilmemiş unvanını korumak ayrı bir motivasyon” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, lige iyi başlamanın önemli olduğunu belirtip, “Daha önemlisi ise iyi bitirmek. 8 hafta geride kaldı ve liderin 2 puan gerisinde ikinci sıradayız. Bu çizgimizi daha da geliştirip, başlangıçta koyduğumuz Süper Lig hedefine ulaşmak istiyoruz” dedi.
Milli aranın ardından oynayacakları ilk maçla birlikte kaldıkları yerden devam etmeyi planladıklarını dile getiren Dalcı şöyle konuştu:
“Play-off hesaplarına girmeden, öncelikli hedefimiz ilk 2. Ligi şampiyon tamamlama hedefi ise bize ayrı bir enerji verir. Kadromuz şampiyon olacak kalitede. Ligi ilk sırada bitirip, doğrudan üst lige çıkmak istiyoruz. Zor olabilir ama zoru başarmak için çok çalışacağız.”

LİGİ BİLEN HOCALARLA ÇALIŞMAK ÖNEMLİ

“Bu ligi bilen hocalarla çalışmak çok önemli. Bunlara inanmak gerekiyor. Bu kulvarda kenarları iyi kullanırsanız ve iyi bir bitiriciye sahipseniz büyük bir avantajınız var demektir. Biz de bunu planladık ve başarıyla uyguluyoruz. Transfer tahtamız kapalı olmasına rağmen başkanımız ve yönetimimiz çok iyi çalıştı. Planladığımız tüm futbolcularla anlaşmıştık. Ligin ilk bölümünde 2-3 isim daha kadroya kattık. Sezon başında, sakat ve koranavirüs geçiren 11 oyuncumuz vardı. Daha yolun başında bunları yaşamamız ister istemez bizi zorladı. Bu dönemde hiç karamsarlığa kapılmadık. Elimizdeki sporcu kadrosuna güveniyordum. Rekabetçi bir kadro yapımız var.”

YENİLGİSİZLİK RAKİPLER İÇİN BİR HEDEF

“4-5 hafta sonra ligin üst sıraya oynayanlar ve diğerleri olarak ikiye bölüneceğini düşünüyorum. Yenilmemiş olmak, takımlar için farklı bir hedef oluyor. Bizim için bu unvanı devam ettirmek artı bir motivasyon kaynağı. Bereket Sigorta Ümraniyespor’un geçen sezondan bu yana istikrarlı bir yapısı vardı. Bu sezon da 4-5 iyi isimle daha da güçlendiler. Yine de bu kadar istikrarlı gideceklerini beklemiyordum. Manisa FK’nın da üst üste 5 maç kaybetmesi de benim adıma sürpriz oldu.”

TAKIMLARINDA KAPTAN OLMUŞ İSİMLER VAR

“Kadro planlaması yaparken, aldığımız oyuncuları birebir tanıyorduk. Daha önce oynadıkları takımlarda kaptanlık yapmış 7-8 futbolcu var. Bu birçok konuda önemli bir avantaj. Takım ve sistem oturduğunda, bu oyuncu kadrosuyla bu ligde ciddi bir ekip olacağımızdan emindim. Lige iyi başlamak önemli fakat daha önemlisi ligi iyi yerde bitirmek. Bunları düşünerek, adım adım gidiyoruz. Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Parreira, (Galip gelmek için 0-0 en doğru skor. Maçı kazanmak için gol yemeyeceksin. 1 gol yersen, 2 tane atman gerekir) demişti. Ben de futbolcularıma bunu anlatıyorum. Bu ligde gol yemediğin zaman gol atıyorsun.”

YARIŞTA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TARAFTARIMIZ

“Futbolda atmosfer çok önemli. Elimdeki oyuncu portföyü bu tip atmosferlerde daha iyi performans veriyor. Transferleri yaparken Ankaragücü taraftarını düşündük. Son maçta 5 bin üzerinde bir taraftarımız vardı. Her hafta bu sayının artacağını düşünüyorum. Bin 500 taraftar ile başladık 6 binlere yaklaştık. Salgın şartları seyircimizi olumsuz etkiledi. Önümüzdeki maçlarda 7-8 bin kişiyi bulacağımızı düşünüyorum. Taraftarımız son maçta 90 dakika hiç susmadı. Bu bize büyük güç verdi. Lig yarışında en büyük gücümüzün taraftarımız olacağını düşünüyorum. Taraftarımız bizi her zaman en iyi yerde görmek istiyor. Bizler de onların duygularını çok iyi anlıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var. Birlik olmak çok önemli. Bunu son oynadığımız BŞB Erzurumspor maçında gördük. Bizi sürekli desteklemelerini her zaman yanımızda olmalarını istiyoruz.”

Haberin Devamı

BAŞKENT KUTLAMASI

Haberin Devamı

Başkentin TFF 1. Lig’deki iki temsilcisi; Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüpleri, yayınladıkları mesajlarda, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yılını kutladı.
Ankaragücü kulübü mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ankara’nın ve Ankaralıların benim gönlümde bambaşka bir yeri vardır” sözünü alıntılarken, Gençlerbirliği kulübü ise mesajında, “98 yıldır Cumhuriyetin başkentini temsil etmekten onur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!